Made in Greece το Winks: 3 νέοι ο Δήμος, ο Άρης και ο Παντελής σας συστήνουν τον διπλανό σας με ένα application

Τη λένε Winks, είναι… Λαρισαία και έχει σκοπό να μας φέρει ακόμα πιο κοντά με ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν, να βελτιώσει την επικοινωνία μας.

Πιο αναλυτικά, μιλάμε για μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που έχουν ετοιμάσει και έχουν θέσει σε λειτουργία (σε beta –για την ώρα- έκδοση) τρεις «κολλητοί» φίλοι, οι δύο Λαρισαίοι, ο τρίτος από την Καβάλα. Ο Δήμος Μπότσαρης, ο Άρης Γκουντούρας και ο Παντελής Ιερωνυμάκης γνωρίστηκαν το 2006 σε μια φοιτητική παρέα στο όμορφο «Μπιτ Παζάρ» της Θεσσαλονίκης. Όπως λένε οι ίδιοι, «απολαμβάνουμε να δουλεύουμε μαζί και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που ξεκινήσαμε την εφαρμογή αυτή».

Wink στα ελληνικά σημαίνει «κλείνω το μάτι». Αυτός είναι και ο στόχος των δημιουργών της, οι οποίοι τονίζουν: «Καθημερινά, στο διπλανό τραπέζι της καφετέριας, στη στάση του λεωφορείου, στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, συναντάς άτομα, τα οποία σου φαίνονται ενδιαφέροντα και θα ήθελες να είχες την ευκαιρία να μάθεις παραπάνω πράγματα γι’ αυτά εύκολα. Η εφαρμογή μας σου δίνει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα, τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι το Facebook, το Instagram και το Snapchat προφίλ ανθρώπων που βλέπεις γύρω σου και παράλληλα να μαθαίνεις κάποιες βασικές πληροφορίες που θέλουν να μοιραστούν, όπως η ηλικία τους και το ζώδιο τους. Μπορείς επιπλέον να κάνεις wink (να “κλείσεις το μάτι”) σε άτομα που μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα μαζί σου και να έρθεις σε επαφή μαζί τους άμεσα».

Η ιδέα υπάρχει από τα φοιτητικά χρόνια. «Πολλές φορές μας έτυχε να  θέλουμε να μάθουμε κάποια πράγματα παραπάνω για μία κοπέλα που μας  έκανε εντύπωση στη φοιτητική βιβλιοθήκη, για κάποιον τύπο που κρατούσε το ίδιο βιβλίο που διαβάζαμε κι εμείς στη στάση του λεωφορείου. Αν το σκεφτείς, υπάρχουν πολλές στιγμές που θα σου κάνει εντύπωση κάποιος γύρω σου. Η κουλτούρα της πόλης σε κρατάει μακριά αλλά η τεχνολογία αλλάζει τα πράγματα, μπορεί να λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση και να σε συνδέσει με τον διπλανό σου» μας λέει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ελληνικής startup Δημοσθένης Μπότσαρης. Η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει επίσημα εντός 2 εβδομάδων στο App Store (iOS) και στο Google Play (Android).

«Διαδώστε»

Όπως εξηγεί ο Δημοσθένης, η ίδια η φύση της εφαρμογής απαιτεί πυκνότητα ατόμων που την έχουν εγκατεστημένη σε μικρό χώρο. «Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε πυρήνες χρηστών, ξεκινώντας από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη και τα πανεπιστημιακά τους ιδρύματα. Στη Λάρισα γιατί είναι η πόλη, στην οποία μεγαλώσαμε οι δύο από τους τρεις και της οποίας ο κόσμος υιοθετεί γρήγορα τις νέες τεχνολογίες, και στη Θεσσαλονίκη γιατί είναι η πόλη, στης οποίας τη φοιτητική κοινότητα ανήκαμε και εμείς οι ίδιοι».

«Αρχικά, θα βγούμε οι ίδιοι και θα μιλήσουμε σε φοιτητές, πιστεύουμε
πολύ στην ιδέα και στο ότι μπορεί να διαδοθεί από στόμα σε στόμα, που είναι άλλωστε και ένας από τους κυριότερους μηχανισμούς προώθησης εφαρμογών. Από τη στιγμή που θα δημιουργήσουμε τους πρώτους πυρήνες θα επεκταθούμε στην Αθήνα με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια θα στοχεύσουμε σε κάποια μεγάλη πόλη της Ευρώπης» καταλήγει ο Δημοσθένης Μπότσαρης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ