Γεροβασίλη: Θα δοθούν από 5 έως 8 τηλεοπτικές άδειες

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρεθούν ισοδύναμα έτσι ώστε να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε δηλώσεις της στο Παραπολιτικά Fm η κα.Γεροβασίλη υποστήριξε πως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην εφαρμοστεί το άδικο, όπως είπε, μέτρο της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η φημολογία αλλά και οι σκέψεις υπουργών για νέα μέτρα δεν σημαίνει πως αυτά δεν αποτελούν θέσεις της κυβέρνηση αναφέροντας, αν και υπογράμμισε ότι υπάχουν και πολλά κρίσιμα ζητήματα.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν απαγόρευσε στους υπουργούς να μιλούν για θέματα της αρμοδιότητας τους υπογραμμίζοντας πως βρισκόμαστε σε έναν διάλογο για την εφαρμογή των νέων μέτρων και με αυτή την έννοια – όπως είπε- ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να δίνει απαντήσεις.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, η κα.Γεροβασίλη τόνισε πως δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας εκτός αν πρόκειται για κατοικίες αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου ενώ είπε χαρακτηριστικά πως την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων δεν θα την αγγίξει η κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά το θέμα που ανέκυψε με την γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων κ. Σαββαϊδου, τόνισε πως ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση της λέγοντας ότι σε τέτοιες θέσεις δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών η κα.Γεροβασίλη είπε η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει αυτό που θα οδηγήσει σε ένα καθαρό και διάφανο τοπίο, τονίζοντας ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δοθούν 5 έως 8 τηλεοπτικές άδειες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ