Το κουαρτέτο καταφθάνει με στόχο δόση 2 δις & υποδόση 1 δις - Όλα όσα θα κάνουν οι 4 εκπρόσωποι των θεσμών

Ξεκινούν σήμρα οι διαβουλεύσεις των υπουργών της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ),  Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ), Νικολό Τζιαμαρόλι (EMS) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) με στόχο να  κλειδώσουν τα προαπαιτούμενα: 1/  να γίνει ο  «έλεγχος» των όσων ψηφίστηκαν   2/ να αποφασίσουν την εκταμίευση της  υποδόσης ύψους 2 δισ. ευρώ & 3/ να συζητήσουν τα προαπαιτούμενα της επόμενης υποδόσης ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Στο περιεχόμενο  του πρώτου ελέγχου συγκαταλέγονται τα παρακάτω: 

TΡΑΠΕΖΕΣ: Η ανακεφαλαιοποίησή τους και η ρύθμιση για τα "κόκκινα" δάνεια, πρέπει να έχουν διευθετηθεί το αργότερο ως τις αρχές του επόμενου μήνα. Πρόκειται για συγκοινωνούντα… δοχεία και αποτελούν το αναγκαίο βήμα για την τραπεζική χρηματοδότηση μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του επενδυτικού «πακέτου Γιούνκερ».
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Ίσως  πρόκειται για την σημαντικότερη παρέμβαση και στην οποία οι δανειστές δίνουν και το μεγαλύτερο βάρος, καθώς θα αποφέρει εξοικονόμηση 0,25% του ΑΕΠ ή 450 εκατ. ευρώ για φέτος και εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δισ. ευρώ για το 2016.
ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ: Στο επίκεντρο είναι και οι διαπραγματεύσεις για την επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των προστατευτικών ρυθμίσεων για τη μισθωτή εργασία (ομαδικές απολύσεις)
ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ - ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΟΟΣΑ: Δεδομένες θεωρούνται οι παρεμβάσεις στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και η απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων (συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, φαρμακεία, κ.ά.)

Επ’ αυτού, επί του χρέους δηλαδή, η κυβέρνηση αναμένει ένα θετικό μήνυμα από τον πρόεδρο Γάλλο Ολάντ που φτάνει την Πέμπτη στην Αθήνα για συζητήσεις ευρείας κλίμακας και συνοδευόμενος από συμπατριώτες του επιχειρηματίες, που αναζητούν ενδιαφέροντα deal στη χώρα μας.

Παράλληλα οι Γάλλοι επιχειρηματίες περιμένουν να δρέψουν τους καρπούς των πρωτοβουλιών του κ. Ολάντ. Κι’ αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα τρόπο: να μετατραπεί σε πράξη το έντονο, είναι αλήθεια, επενδυτικό τους ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Οι πρώτες κινήσεις θα γίνουν αυτό διήμερο. Και όλοι ευελπιστούν η διερεύνηση των δυνατοτήτων να γίνει πράξη με σημαντικά οικονομικά οφέλη για Έλληνες και Γάλλους.

Πιθανότατα μέσα στη μέρα θα συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου αφενός να προετοιμάσει το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, που πρέπει να ψηφιστεί έως τις 10 Νοεμβρίου, αλλά και το ασφαλιστικό το οποίο έχει προγραμματιστεί για τον ίδιο μήνα.

Το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσει και τις δυνατότητες για ισοδύναμα, ενώ ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει από τους υπουργούς του λίστα με τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος σε κάθε τομέα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ