Πού θα βγείτε στη Θεσσαλονίκη; 5 μοναδικά wine bars

Τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας και δοκιμάζουμε ετικέτες από τους ελληνικούς – και όχι μόνο – αμπελώνες σε 5 αγαπημένα wine bars στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Ελληνικά κρασιά με μεσογειακούς μεζέδες, ιταλικοί οίνοι συνοδεία μακαρονάδων, επιλογές από διεθνείς αμπελώνες και wine cocktails με χαλαρωτικό τζαζ σάουντρακ: Πιάνουμε θέση σε πέντε στέκια της Θεσσαλονίκης που αγαπούν το καλό κρασί και μας το σερβίρουν με τον ωραιότερο τρόπο.

Cinque Terre  
Ολυμπίου Διαμαντή 53, τηλ: 6951849992 

Το ιταλικό στιλ συναντά το ελληνικό ταμπεραμέντο, σε αυτή τη μικρή μεσογειακή γωνιά στα Άνω Λαδάδικα που αγαπά το καλό κρασί και το τιμά με μια wine list για κάθε γούστο. Λευκά κρασιά από την Ανκόνα, επιλογές από τον αττικό αμπελώνα, θρακιώτικα ροζέ και κόκκινα κρασιά από τη Νεμέα ή τη Μακεδονία θα βρείτε στον κατάλογο, και θα τα συνοδεύσετε με νόστιμα μεσογειακά μεζεδάκια, από γαλλικό τυρί ψημένο με μέλι και χειροποίητα πιτσάκια φοκάτσιας μέχρι μακαρονάδες και δροσερές σαλάτες. Σημειώστε πως τα μεσημέρια, με κάθε ποτήρι κρασί, έρχεται κερασμένη μακαρονάδα. 

Sinatra 
Μητροπόλεως 20 και Κομνηνών, τηλ: 2310 223739 

Περισσότερες από 80 ετικέτες ελληνικού αμπελώνα θα βρείτε στο οινικό μενού του Sinatra, που ανανεώνεται συνεχώς – μάλιστα, κάθε Πέμπτη έχουν καθιερωθεί οι Wine Thursdays με αφιέρωμα σε ελληνικές ετικέτες – τελευταίες προσθήκες ήταν ο Μαρμαριάς και ο Δίλοφος του Κτήματος Τσέλεπου και το Μοσχάτο W 2014 Anatolikos Vineyards από την Ξάνθη. Οι τιμές κυμαίνονται στα 4-5€ by the glass, ενώ το Sinatra προσφέρει και επιλογή αγοράς κάρτας μέλους με 20€, που απολαμβάνει προνόμια όπως μία εξτρά φιάλη κρασιού κερασμένη με κάθε κατανάλωση μία φιάλης κρασιού. Μην αμελήσετε να δοκιμάσετε τα winetails, ωραιότατα κοκτέιλ με βάση το κρασί (περί τα 7€) – αγαπημένο μας το Rose Cobbler, με ροζέ κρασί, Aperol, πουρέ φράουλας, λεμόνι, bitters από ραβεντί και αφρό φράουλας.

 

Διαβάστε όλη τη συνέχεια εδώ - in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ