Πόσα θα πληρώσετε για τέλη κυκλοφορίας - Ποιοι θα γλιτώσουν & ποιοι θα επιβαρυνθούν;

Μεγάλες αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2016 προανήγγειλε ο κ. Αλεξιάδης.

Τόνισε ότι "το όλο σύστημα έχει δομηθεί πάνω σε λάθος παραδοχές και σε λάθος προϋποθέσεις" και μίλησε για αυτοκίνητα μικρής εμπορικής αξίας τα οποία επιβαρύνονται με "υπερβολικά τέλη κυκλοφορίας και το αποτέλεσμα είναι ο κόσμος να καταθέτει πινακίδες και να χάνουμε όλοι".

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στα Τέλη και "αυτό που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή και θα ανακοινωθεί είναι η μεταφορά φορολογικού βάρους από τα φθηνά και μικρά αυτοκίνητα στα μεγάλα και ακριβά αυτοκίνητα". "Υπάρχουν αυτοκίνητα που έχουν λίγα κυβικά και είναι πάρα πολύ ακριβά, αλλά το κριτήριο δεν είναι μόνο τα κυβικά" σημείωσε.
Η αγωνία αλλά και ο αγώνας δρόμου της κυβέρνησης τώρα είναι "να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις της συμφωνίας, αυτή είναι η βασική μας προϋπόθεση τόνισε ο υπουργός. Και "αφού τελειώσει αυτή η "ιστορία μετά θα προχωρήσουμε σε αλλαγές μέσα στο 2016, για να κάνουμε το σύστημα πιο απλό, πιο δίκαιο και πιο σταθερό. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε με αυτό το άδικο φορολογικό σύστημα" υπογράμμισε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με τα νέα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κάποιοι θα επιβαρυνθούν ενώ σε κάποιες περιπτώσειςθα γίουν και μειώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων. 

Διαβάστε όλη την συνέχεια εδώ - imerisia.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ