Ο Νέος Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Chantepy: «Η Γαλλία θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό της Ελλάδας»

Ο κ.Christophe Chantepy ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα έρχεται στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, προσκεκλημένος του Έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου.

*Οι φωτογραφίες είναι από την μέρα που ο νέος Πρέσβης της Γαλλίας έδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόσεδρο της ελληνικής δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

 «Τον ένα μήνα που είμαι εδώ, αποκόμισα την εντύπωση ότι είμαι σε μια χώρα ζωντανή, που πιστεύει στο μέλλον της και έχει όλα τα ατού να χτίσει αυτό το μέλλον», είπε ο Γάλλος πρέσβης αρχίζοντας τον ολιγόλογο χαιρετισμό του - και αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών και των δύο πολιτισμών, αναφέροντας πως «αυτή την κοινή ιστορία πρέπει να τη διαφυλάξουμε και να την μεγαλώσουμε».
Το «παρών» στην πρεσβευτική κατοικία έδωσαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Ιωάννης Στουρνάρας, ο Μανώλης Γλέζος, βουλευτές, διπλωμάτες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της γαλλικής κοινότητας στην Ελλάδα και φίλοι.


 
Ο νέος Γάλλος πρέσβης έκλεισε την ομιλία του στα ελληνικά, αφηγούμενος την πρώτη του επαφή με την Ελλάδα, μέσα από τα μαθήματα μιας «εξαιρετικής καθηγήτριάς» του στο Γυμνάσιο. Εκεί έμαθε, όπως είπε, «τι θα πει ελληνική φιλοξενία και τι θα πει ελληνική ψυχή».

Ποιος είναι ο Christophe Chantepy  


Πρώην σύμβουλος της Ségolène Royal το 2007 και στην συνέχεια διευθυντής του γραφείου του Τέως Πρωθυπουργού  Jean-Marc Ayrault. Γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1959 και τελείωσε την περίφημη σχολή ΕΝΑ των ανώτατων αξιωματούχων του γαλλικού συμβουλίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ