O Jeff & η Julia ζουν μόνο με το 6% των εισοδημάτων τους για να δωρίζουν 100.000 δολάρια ετησίως σε φιλανθρωπίες

Η Julia Wise είναι κοινωνική λειτουργός και ο σύζυγός της Jeff Kaufman προγραμματιστής. Το 2013, το κοινό τους εισόδημα ανήλθε στα 245.000 δολάρια, κάτι που πρακτικά τους κατατάσσει σε ένα «τυχερό» 10% μεταξύ των αμερικανικών νοικοκυριών. 

Ωστόσο, εξαιρουμένων των φόρων και των χρημάτων που αποταμίευσαν, οι δυο τους έβγαλαν τη χρονιά με μόλις 15.280 δολάρια, δηλαδή περίπου το 6,25% του συνολικού εισοδήματός τους.   Τι απέγιναν όμως τα υπόλοιπα 100.000 δολάρια που περισσεύουν; Τα ξόδεψαν όλα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Και αυτό είναι μια συνήθεια που κρατάει από το 2008.    

Ο Jeff και η Julia είναι μόνο μία περίπτωση, από τις πολλές παρόμοιες που έχει συγκεντρώσει στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Strangers Drowning» η συγγραφέας Larissa MacFarquhar, στο οποίο και επιχειρεί να φωτίσει αυτό που η ίδια ονομάζει «ακραία αρετή». Κι επειδή πολλοί μπορεί να σκεφθούν πως το συγκεκριμένο ζευγάρι αγγίζει τα όρια της μιζέριας, βγάζοντας τόσα χρήματα κι επιλέγοντας να κρατά τόσα λίγα για προσωπικά έξοδα, οι ίδιοι δηλώνουν ισορροπημένοι κι απόλυτα ευτυχισμένοι μέσα σε όλο αυτό, καθώς θεωρούν πως αποδεικνύουν έμπρακτα ότι είναι εφικτό να έχεις μια φυσιολογική, ευχάριστη και χαμηλών τόνων ζωή κάνοντας ταυτόχρονα τον αλτρουισμό τρόπο ζωής. 

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ