Τοp Woman η girl η 14χρονη καθαρίστρια που έγινε μοντέλο του Dior! Βοηθούσε την ανύπαντρη μαμά & τώρα πλούσια

Η μητέρα της ήταν ανύπαντρη μετανάστρια από το Ισραήλ, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια και φρόντιζε ηλικιωμένους για να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της. Η Sofia Mechetner ως το μεγαλύτερο παιδι της, βοηθούσε τη μαμά της και καθάριζε και εκείνη σπίτια, όταν χρειαζόταν.

Ολοι μαζί έμεναν σε ένα φτωχικό διαμέρισμα στο Χόλον, πόλη του Τελ Αβίβ και η Sofia  μοιραζόταν ένα υπνοδωμάτιο μαζί με τα δύο μικρότερα αδέλφια της.

Μια μέρα η Sofia Mechetner​, η οποία έχει ύψος 1,78 τράβηξε την προσοχή ενός κυνηγού ταλέντων από πρακτορείο του Ισραήλ, ο οποίος την έστειλε με συνοδό στο Παρίσι για φωτογράφηση και οντισιόν στο πρακτορείο μοντέλων Viva.
Ωστόσο, όταν το πρακτορείο ανακάλυψε ότι η Sofia  ήταν μόνο 14 ετών και δεν είχε καμία εμπειρία ως μοντέλο, η φωτογράφηση ακυρώθηκε. Απογοητευμένη η Sofia  και ο συνοδός της, επιστρέφοντας πέρασαν μια βόλτα από ένα κατάστημα του Dior, όπου έτυχε να βρίσκεται ο επικεφαλής σχεδιαστής του οίκου Raf Simons.


Ο Simons εντυπωσιάστηκε από την εμφάνιση της Σόφιας και μίλησε για εκείνη στον επικεφαλής του κάστινγκ της εταιρείας.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, και ενώ βρισκόταν πίσω στο Χόλον, η Sofia  έμαθε κάτι που της άλλαξε τη ζωή για πάντα: Ο οίκος Dior την ήθελε για μοντέλο του. Εκανε λίγα μαθήματα μόντελινγκ και έφυγε για το Παρίσι.
Το νεαρό μοντέλο, θυμίζει έντονα την Κέιτ Μος, η οποία επίσης ανακαλύφθηκε σε ηλικία 14 ετών, και πολλοί την βλέπουν ως την αντικαταστάτριά της.

Το σίγουρο είναι ότι η Sofia  δεν θα ντρέπεται πια να φέρει φίλους στο σπίτι της.
Αντιδράσεις λόγω της ηλικίας της

Η 14χρονη Sofia  άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση από τότε που άνοιξε ο σόου του Dior, φορώντας το λιτό λευκό φόρεμα. Σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Ιταλία ή η Αγγλία, θα είχε αποκλειστεί από την πασαρέλα λόγω ηλικίας.

Σχεδιαστές και πρώην μοντέλα δήλωσαν στο Reuters ότι δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται σε κορίτσια να ασχολούνται με το μόντελινγκ νωρίτερα από την ηλικία των 16 ετών, η οποία αποτελεί το όριο για τη συμμετοχή ενός μοντέλου στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου για παράδειγμα.

Η αφοπλιστική απάντηση του μάνατζερ της 14χρονης

Άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του Karl Lagerfeld, διαφώνησαν. Ο μάνατζερ της 14χρονης είπε στο Reuters ότι η νεαρή δούλευε ως καθαρίστρια πριν την ανακαλύψει ο οίκος Dior, υποστηρίζοντας ότι εάν η Μεχέτνερ είναι αρκετά μεγάλη για να καθαρίζει σπίτια, τότε είναι αρκετά μεγάλη για να κάνει πασαρέλα...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ