Π. Σκουρλέτης για ΤΑΡ: Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα οφέλη του - Να γίνει ενεργειακός κόμβος η χώρα

«Ο TAP είναι ένας αγωγός με μεγάλη στρατηγική σημασία. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει πολλαπλότητα στις ενεργειακές πηγές με στόχο η χώρα μας να γίνει ενεργειακός κόμβος και με βάση αυτή την πολιτική αντίληψη πορευόμαστε» εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία που κληρονομήσαμε από προηγούμενες κυβερνήσεις «δεν είναι η καλύτερη»  «η Ελλάδα είναι ριγμένη» για τον αγωγό TAP, αλλά προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα οφέλη για τη χώρα μας. Ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν και έμμεσα οφέλη από την κατασκευή του αγωγού καθώς θα συμμετάσχουν σε αυτή και ελληνικές εταιρείες.

Χαρακτήρισε διακριτική τη στάση της αμερικανικής πλευράς η οποία δεν αναφέρθηκε καθόλου κατά τη χθεσινή συνάντηση στο θέμα των Σκουριών, ούτε στο ρώσικο αγωγό. Είναι λάθος να παίρνουμε ως δείγμα το θέμα των Σκουριών για την αντίληψη της κυβέρνησης για τις επενδύσεις υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.
«Είναι κακό να δείχνουμε ότι στη χώρα μας δεν υπάρχουν κανόνες και όποιος θέλει μπορεί να κάνει ότι θέλει» προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση βάζει πάνω απ' όλα, το δημόσιο συμφέρον, την υγεία των πολιτών καθώς και των εργαζομένων στις Σκουριές και το περιβάλλον. Το πρόβλημα στις Σκουριές δεν τελειώνει στα θέματα της μεταλλουργίας που αυτή τη στιγμή εκδικάζεται στο ΣΤΕ, πρόσθεσε.

Τέλος σε ερώτηση για τη συμφωνία για τα αεροδρόμια είπε ότι ήταν «προαπαιτούμενο» και «δεν υπήρχε δυνατότητα, να μη γίνει από την ελληνική κυβέρνηση». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι διεκδικούμε καλύτερους όρους εργασίας για τους εργαζόμενους, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ