Κρίσιμες ώρες στη Νέα Δημοκρατία- Τι έγινε στη συνάντηση των 4;

Νωρίς το απόγευμα, έγινε η συνάντηση των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Αδωνι Γεωργιάδη, Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα στη Βουλή, ενώ αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Επειτα από τη συνάντηση, οι τέσσερις υποψήφιοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση. «Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε και στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας της Παράταξης, διαφάνειας της διαδικασίας και πιστής τήρησης του Καταστατικού», αναφέρει το σχετικό κείμενο. «Αντίπαλος μας είναι μόνο ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνησή του και τα προβλήματα του τόπου», προσθέτει ακόμη η ανακοίνωση.

Αμέσως μετά από τη συνάντηση, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι είναι παρελθόν η χθεσινή ημέρα, ενώ απέρριψε τα σενάρια εμπλοκής των εκλογών.

«Συναντηθήκαμε σε εξαιρετικά καλό κλίμα. Η χθεσινή ημέρα είναι παρελθόν», είπε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι υπήρξε συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία των εκλογών με την τήρηση του καταστατικού. «Στέλνουμε ισχυρό μήνυμα ενότητας. Η ΝΔ προχωράει μπροστά ενωμένη, αυτό θέλει η βάση του κόμματος και αυτό χρειάζεται η Ελλάδα, μία αξιωματική αντιπολίτευση ενωμένη», είπε ακόμη και πρόσθεσε «Αντιπολίτευση θα κάνουμε στον κ. Τσίπρα».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, υπήρξε ευρεία συμφωνία για τη εκλογική διαδικασία, με τήρηση του καταστατικού και εισιτήριο 3 ευρώ για κάθε ψηφοφόρο. Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για την ανάθεση της διαδικασίας σε κάποια εταιρεία, που είχε αποτελέσει αντικείμενο αντεγκλήσεων, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως απλά είναι πιθανό να ζητηθούν μια ή δυο περαιτέρω ημέρες για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. «Επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφωνία», συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ