20χρονη & 18χρονη αυτοπυρπολήθηκαν γιατί ενώ τις βίασαν κανείς δεν τις πίστευε

Η άρνηση της αστυνομίας να δεχτεί την καταγγελία της ότι βιάστηκε από δύο αστυνομικούς οδήγησε μια νεαρή Πακιστανή να αυτοπυροβοληθεί μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα, έγινε σήμερα γνωστό από αξιωματούχους και ακτιβιστές.

Οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν και ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος παύθηκε λόγω της αδράνειάς του, διευκρίνισε ο Αουάις Μαλίκ, αξιωματικός της αστυνομίας στη Μουζαφαργκάρ, μια περιφέρεια του Παντζάμπ όπου η νεαρή γυναίκα, η Σόνια Μπίμπι, ηλικίας λίγο κάτω των 20 ετών, αυτοπυρπολήθηκε χθες, Τρίτη.

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Μουλτάν, όπου υπέκυψε στα τραύματά της.

«Η Σόνια αυτοκτόνησε αυτοπυρπολούμενη. Είχε κατηγορήσει αστυνομικούς ότι την βίασαν και είχε παραπονεθεί πως κανένας δεν ακούει τις κατηγορίες αυτές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, η Ναμπίλα Γαζανφάρ, προσθέτοντας πως άρχισε έρευνα.

Στην ίδια αυτή περιφέρεια του Μουζαφαργκάρ, η τρομερή υπόθεση του ομαδικού βιασμού της Μουχτάραν Μάι είχε συγκλονίσει το 2002 τον κόσμο. Η Μάι, η οποία αγωνίζεται τώρα για τα δικαιώματα των γυναικών, δήλωσε σήμερα πως οι αρχές αρνήθηκαν να αποδώσουν δικαιοσύνη στην Σόνια Μπίμπι.

Πάντα στην ίδια περιφέρεια, μια άλλη νεαρή γυναίκα είχε αυτοπυρποληθεί πέρυσι όταν απορρίφθηκαν οι καταγγελίες που είχε κάνει για βιασμό.

Η Αμίνα Μπίμπι, 18 ετών, περιχύθηκε με πετρέλαιο και έβαλε φωτιά στα ρούχα της πέρυσι τον Μάρτιο μπροστά από το αστυνομικό τμήμα του χωριού Μπεέτ Μεέρ Χαζάρ. Αντέδρασε μ' αυτό τον τρόπο όταν ένα δικαστήριο αρνήθηκε να εκδικάσει την υπόθεσή της βασιζόμενο σε μια έκθεση της αστυνομίας που υποστήριζε πως η 18χρονη δεν είχε βιαστεί.

Η βία σε βάρος των γυναικών είναι πολύ διαδεδομένη στο συντηρητικό και πατριαρχικό Πακιστάν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ