Υφυπουργός Εργασίας: Στα 392 ευρώ η κατώτερη σύνταξη για όσους μπήκαν στην αγορά εργασίας μετά το 2011

«Ετοιμόρροπο» χαρακτήρισε το ασφαλιστικό σύστημα ο Αναστάσιος Πετρόπουλος  

Στα 482 ευρώ η κατώτερη σύνταξη για όσους πρωτοασφαλίστηκαν πριν το 2011. Ζήτημα υπερβολικών συντάξεων έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. Οι κατώτερες συντάξεις κατακρεουργούνται είπε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Να μετριάσει τις εντυπώσεις για τις νέες μειώσεις στην κατώτερη σύνταξη επιχείρησε ο νέος υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος ρίχνοντας την ευθύνη στον προκάτοχό του Παύλο Χαϊκάλη. Εκτός αυτού ο κ. Πετρόπουλος παραδέχθηκε πως το «ασφαλιστικό σύστημα είναι ετοιμόρροπο» και πως απαιτούνται μέτρα για να μην καταρρεύσει το 2030.

Με παρέμβασή του στην συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το πολυνομοσχέδιο ο κ. Πετρόπουλος είπε: «Εχει γίνει μια παρεξήγηση για την κατώτερη σύνταξη και γι' αυτό φταίει η εγκύκλιος Χαϊκάλη. Η εγκύκλιος Χαϊκάλη έχει λάθος. Η κατώτερη σύνταξη των 392 ευρώ είναι για τους πρωτοασφαλισμένους μετά το 2011. Για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν το 2011 παραμένει η σύνταξη των 482 ευρώ».

Εκτός αυτού, ζήτημα «υπερβολικών» συντάξεων έθεσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο Σάκης Παπαδόπουλος προκαλώντας την αντίδραση των εκπροσώπων της ομοσπονδίας συνταξιούχων.

Ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος απευθυνόμενος προς τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της συνομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ και επικουρικών ταμείων είπε: «Εσείς δεν έχετε στην λογική σας ότι κάποιες συντάξεις είναι υπερβολικές και σε ποιο ύψος;».

Από την πλευρά του ο κ. Κουμπούρης εξήγησε ότι «από την αρχή των περικοπών οι κύριες συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 45% και οι επικουρικές 65%. Δεν υπάρχουν υπερβολικές συντάξεις αλλά συντάξεις που έχουν πληρωθεί…». Μάλιστα ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας των συνταξιούχων προειδοποίησε: «Οι κατώτερες συντάξεις κατακρεουργούνται και από ότι φαίνεται θα πάνε από 386 ευρώ σε 240 ευρώ»!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ