20 από 12 ευρώ το εισιτήριο για το Μουσείο της Ακρόπολης - Ακριβαίνουν τα εισιτήρια για αρχαιολογικούς χώρους & μουσεία

Αυξάνονται από 1ης Ιανουαρίου του 2016 οι τιμές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, έπειτα από έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. 

Βάσει των νέων τιμών, οι οποίες θα ισχύσουν μόνο κατά τη θερινή περίοδο (Απρίλιος-Οκτώβριος) και το εισιτήριο θα είναι μειωμένο στο μισό τους χειμερινούς μήνες, η είσοδος στην Ακρόπολη από 12 ευρώ (6 ευρώ μειωμένο) ανεβαίνει στα 20 ευρώ (10 ευρώ μειωμένο) ενώ το εισιτήριο για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού από 6 ευρώ και 3 ευρώ το μειωμένο ανεβαίνει στα 15 ευρώ και 8 ευρώ αντίστοιχα. Για να μπει κανείς στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Μυκηνών θα καταβάλει 12 ευρώ-από 8-κάτι που θα ισχύει και για τον Αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Ιερού Ασκληπιείου Επιδαύρου (από 6 ευρώ). 

Για τα μουσεία, η πρώτη κατηγορία αφορά τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, δηλαδή το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στα οποία η τιμή διαμορφώνεται στα 10 ευρώ (5 το μειωμένο), από 7 που είναι στο πρώτο και 6 στο δεύτερο σήμερα (3 το μειωμένο). Αυτές οι τιμές θα ισχύουν μόνο για τη θερινή περίοδο-από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο-ενώ το εισιτήριο θα είναι μειωμένο κατά 50% τους χειμερινούς μήνες. 

Η δωρεάν είσοδος κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα για τους χειμερινούς μήνες θα παραμείνει σε ισχύ. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ