Αστυνομικός στη δίκη: "Ο Φύσσας φώναζε, με μαχαίρωσαν" - Έτσι δολοφόνησαν τον Παύλο‏

Σκηνές από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα περιέγραψε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, Γιώργος Ρώτας, ο οποίος συνέλαβε και τον δολοφόνο του μουσικού, Γιώργο Ρουπακιά. «Ο Φύσσας φώναζε "με μαχαίρωσαν"», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.
 

Ενώ λίγο αργότερα, στην ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα εάν αυτοί που είχαν πάει εκεί μαζί με τον Ρουπακιά μπορούσαν να τον αποτρέψουν να μη δολοφονήσει, απάντησε: «Εάν το γνώριζαν ότι είχε πάει για να σκοτώσει, ναι θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν».

Στην αρχή της κατάθεσής του είπε ότι πριν από τις 12 το βράδυ τούς ειδοποίησαν ότι 50 άτομα με ρόπαλα κατευθύνονται προς την καφετέρια «Κοράλλι».
«Εμείς ήμασταν στο Πέραμα, περίπου επτά χιλιόμετρα μακριά. Επειτα από 3-4 λεπτά φτάσαμε στην Παύλου Μελά, είχε πολλά άτομα. Ομάδες είχαν κράνη στα χέρια. Καταλάβαμε ότι ήταν χρυσαυγίτες. Ηταν μαυροφορεμένοι, ξεχώριζαν, τους είχαμε ξαναδεί».
 

Και συνέχισε:
«Βλέπαμε ότι είχαν έρθει για φασαρία τα άτομα της Χρυσής Αυγής. Ακούγονταν φωνές, μιλούσαν στην καφετέρια. Κοιτούσαν κι εμάς περίεργα. Μας έλεγαν κι εμάς "τι ήρθατε εδώ" και κάτι τέτοια. Μετά άρχισαν να βρίζουν».
 

Τα 30 άτομα
Στη συνέχεια ο κ. Ρώτας ανέφερε πως από την οδό Π. Μελά ξεκίνησε μια ομάδα 30 ατόμων να τρέχει και να φωνάζει και προσπάθησαν να τους σταματήσουν φωνάζοντάς τους: «Σταματήστε, Αστυνομία».

Πρόεδρος: Τι ήταν αυτό που πυροδότησε αυτή την κίνηση των 30 ατόμων;
 

Γ.Ρ.: Δεν γνωρίζω.

Πρόεδρος: Κατά ποίων στρέφονταν;

Γ.Ρ.: Ποιους ακριβώς κυνηγούσαν δεν είδαμε, ήμασταν ακόμη μακριά.

Πρόεδρος: Η εμφάνισή τους πώς ήταν;

Γ.Ρ.: Φορούσαν μαύρα μπλουζάκια. Πήγαμε πιο κοντά και είδαμε τον Φύσσα με τον Ρουπακιά. Είχαν έρθει στα χέρια και χτυπιόντουσαν. Μεταξύ τους πλακωνόντουσαν. Κάποια στιγμή διαλύονται, εμείς πήγαμε προς τον Φύσσα, ο Ρουπακιάς έτρεχε προς το αυτοκίνητο.

Πρόεδρος: Ηταν τόσο μεγάλη η απόσταση που δεν μπορούσατε να τους χωρίσετε;

Γ.Ρ.: Δεν μπορούσαμε. Εμείς βλέπαμε από μακριά. Και το μαχαίρι δεν γινόταν να το δούμε από τέτοια απόσταση. Πήγε ο συνάδελφός μου προς τον Φύσσα. Εγώ είδα τον Ρουπακιά να πηγαίνει προς το αυτοκίνητο. Ο Φύσσας φώναζε «με μαχαίρωσε». Πρόλαβα τον Ρουπακιά, άνοιξα την πόρτα και του είπα να κατέβει. Είδαμε και το μαχαίρι πεταμένο κάτω. Ο δολοφόνος βγήκε ανάποδα από το αντίθετο ρεύμα. Ο μάρτυρας συμπλήρωσε ότι δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει κανέναν από φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ