Ισλαμικό κράτος: "Νέοι μουσουλμάνοι, όπου και αν είστε, εξαπολύστε τζιχάντ εναντίον Ρώσων & Αμερικανών"

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τους Μουσουλμάνους να εξαπολύσουν «ιερό πόλεμο» εναντίον τόσο των Ρώσων, όσο και των Αμερικανών, για την – αποκαλούμενη από την οργάνωση – «σταυροφορία» που διεξάγουν οι δύο δυνάμεις στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ένα ηχητικό μήνυμα που διανεμήθηκε σήμερα από τους υποστηρικτές της οργάνωσης. 
 

«Νέοι μουσουλμάνοι, όπου και αν είστε, εξαπολύστε τζιχάντ εναντίον των Ρώσων και των Αμερικανών για την σταυροφορία τους ενάντια στους Μουσουλμάνους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μοχάμαντ αλ Αντνάνι, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου στο Λίβανο.   Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το κέντρο παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστότοπων SITE, ο Αντνάνι επιβεβαίωσε στο ηχητικό του μήνυμα πως ο Αμπού Μουτάζ Κουράσι, γνωστός και ως Φαντίλ Αχμάντ αλ Χαβάλι σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επίθεση των στο Ιράκ.

Ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει τον θάνατο του Χαβάλι στις 21 Αυγούστου, χαρακτηρίζοντας τον ως τον δεύτερο στην διοικητική ιεραρχία της οργάνωσης.   Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως η οργάνωση Αλ Νόσρα, η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Συρία, κάλεσε τους τζιχαντιστές του Καυκάσου να υποστηρίξουν τους ομοϊδεάτες τους στη Συρία πλήττοντας τη Ρωσία. "Καλώ τους μουτζαχεντίν του Καυκάσου να υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τον λαό της Συρίας. Εάν ο ρωσικός στρατός σκοτώνει τον λαό μας, σκοτώστε τον λαό τους, εάν σκοτώνει τους στρατιώτες μας, σκοτώστε τους δικούς του. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού", λέει ο Αμπού Μοχάμαντ αλ-Τζολάνι στο ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε χθες τη νύχτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ