«Άγριος» καβγάς Μεϊμαράκη με Παπαμιμίκο για την εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας

Η ΚΕΦΕ συνεδρίαζε σήμερα στις 12:00 για μια ακόμη φορά προκειμένου να βρεθεί συμφωνία για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και για το ακριβές το αντίτιμο που θα κληθούν να καταβάλουν όσοι ψηφίσουν.

Τη σημερινή συνεδρίαση διέκοψε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος άφησε αιχμές για ευτελισμό της διαδικασίας, ασκώντας σκληρή κριτική τόσο στον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο, όσο και στον γενικό διευθυντή.

Ο εκνευρισμός του κυρίου Μεϊμαράκη ήταν φανερός, καθώς προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ πήγε κατευθείαν στο δωμάτιο που συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ και αντάλλαξε ακόμα και βαριές εκφράσεις με τα μέλη της ΚΕΦΕ.

Ο κ.Μεϊμαράκης τους κατηγόρησε για γελοιoποίηση της διαδικασίας και έθεσε ως προτεραιότητα την επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει τη διαδικασία και δευτερευόντως το αντίτιμο, για το οποίο είχε γίνει πολύς λόγος. Πάντως, κατά τη χθεσινή ΚΕΦΕ η πλευρά Μειμαράκη επέμενε για αυξημένο αντίτιμο για τα μη μέλη, με τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου να προτείνει ένα 5ευρω και τον Αλέκο Κόκκαλη να εισηγείται ακόμα και αντίτιμο 20 ευρώ για τα μη μέλη.

Εντολή στον Αμπατζόγλου να αποχωρήσει από την ΚΕΦΕ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κύριος Μεϊμαράκης μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ και είπε αμέσως στον κύριο Αμπατζόγλου...να τα μαζεύει (είναι ο δικός του εκπρόσωπος στην ΚΕΦΕ), καταγγέλλοντας την επιτροπή για πλήρη γελοιοποίηση της διαδικασίας, με κύριους αποδέκτες των σχολίων του τον γενικό διευθυντή της ΝΔ Κώστα Τσιμάρα και τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Πάντως, όπως προκύπτει από άλλες πηγές, από χθες το βράδυ υπήρχαν διεργασίες για να βρεθεί κοινός τόπος και φαίνεται πως είχε συμφωνηθεί να χρησιμοποιηθούν οι κατάλογοι του υπουργείου Εσωτερικών, να υπάρξει μείωση περίπου 15% στον αριθμό των καλπών και παράλληλα το ενιαίο αντίτιμο να οριστεί στα 3 ευρώ. Μάλιστα, πριν τη διακοπή της συνεδρίασης, η ΚΕΦΕ επρόκειτο να ψηφίσει επί αυτής της πρότασης. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο γραμματέας της ΝΔ και πρόεδρος της ΚΕΦΕ Ανδρέας Παπαμιμίκος προτίθεται να βάλει εκ νέου άμεσα συνεδρίαση της Επιτροπής.

«Δεν συμμετέχω στο debate»
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε: «Την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μια κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους. Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω, που είναι επίσης γελοιοποίηση.
Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία με τις προδιαγραφές της διαδικασίας τώρα και να προκηρυχθεί άμεσα ο διεθνής διαγωνισμός για την εταιρία που θα αναλάβει για τις εκλογές. Θα ζητήσω από τον Θόδωρο Αμπατζόγλου (σ.σ. ο εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή) να αποχωρήσει άμεσα από την ΚΕΦΕ».

Αποχώρησε ο Αμπατζόγλου από την ΚΕΦΕ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Θόδωρος Αμπατζόγλου αποχώρησε από την ΚΕΦΕ δηλώνοντας ότι θα επανέλθει μόνο όταν η διαδικασία γίνει διαφανής.

Σύμφωνα με πηγές από την πλευρά του προέδρου της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναγκάστηκε να εισέλθει στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε η ΚΕΦΕ όταν έγινε γνωστό ότι ο Αντρέας Παπαμιμίκος σχεδίαζε να αναθέσει την διαδικασία ψηφοφορίας σε εταιρεία δικής του προτίμησης. Ο πρόεδρος του κόμματος εξανέστη και κάλεσε την ΚΕΦΕ να συμμορφωθεί με κανόνες διαφάνειας και να γίνει η ανάθεση σε εταιρεία με τη διαδικασία κλειστού φακέλου, «όχι στον ξάδελφο και στο φίλο κάποιου», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Τζιμάρας: Επιφυλάσσομαι για μήνυση κατά Μεϊμαράκη

Αντιδρώντας στην επίθεση που δέχθηκε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Κώστας Τζιμάρας, έκανε την εξής δήλωση:

«Μετά την αναίτια, υβριστική και πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκα σήμερα από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος, παρουσία των μελών της ΚΕΦΕ, δηλώνω ότι δεν θα τον παρακολουθήσω στο επίπεδο που επέλεξε να επιτεθεί εναντίον μου. Θέλω όμως να δηλώσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανένα να αμφισβητήσει την τιμή και την υπόληψη μου, που είναι γνωστή στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στη 40χρονη διαδρομή μου σε αυτό. Προφανώς επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ