Οι νέες γευστικές αφίξεις της Αθήνας: Aπό την Πόλλυ ως την Παξιμαδοκλέφτρα & από το Γκάζι ως τον Χολαργό

Πίνουμε τσίπουρα τσιμπολογώντας δημιουργικούς μεζέδες στο Μεταξουργείο, απολαμβάνουμε brunch στην Πλάκα και πρωινές ομελέτες στον Χολαργό, γλείφουμε τα δάχτυλά μας με κρεατολιχουδιές στα Πετράλωνα και καταβροχθίζουμε burger συνοδεία κοκτέιλ στο Αιγάλεω.

Οι γειτονιές της Αθήνας αποκτούν νέους νόστιμους λόγους να τις αγαπήσουμε και τους ανακαλύπτουμε… με το πιρούνι ανά χείρας.

*Του Γιώργου Κόκουβα στο in2life.gr

Πόλλυ
Λεωνίδου 80 και Σαλαμίνος, Μεταξουργείο, τηλ: 2105241120


Το μικρό γαλλικό μπιστρό του Μεταξουργείου άλλαξε και έβαλε τα… ελληνικά του. Ριζικά ανανεωμένος, ο χώρος και το μενού του κάνουν στροφή στο τσίπουρο, το κρασί και το ελληνικό μεράκι. Η σάλα γεμίζει ξύλινους πάγκους, νοσταλγικές αφίσες και ατμοσφαιρικά φωτιστικά, σε ένα μοντέρνο αλλά οικείο αποτέλεσμα, που ντύνεται συχνά-πυκνά με live ρεμπέτικα τραγούδια. Στα τραπέζια καταφθάνουν ελληνικοί (αλλά με γαλλική φινέτσα στο μαγείρεμα και το σερβίρισμα) μεζέδες, όπως ψητό θράψαλο με τσιγαριαστά χόρτα, μεσσηνιακή σφέλλα με μαρμελάδα ντομάτας, φακή με σχοινόπρασσο και αυγό, φάβα Φενεού με παστό χοιρινό, και όλα αυτά, μαζί με αποστάγματα από διάφορες ελληνικές περιοχές. Υπολογίστε περί τα 15-20€ κατ’ άτομο. 

7 Food Sins  
Φιλομούσου Εταιρίας 1, Πλάκα, τηλ: 2107011108


Μια gastro-pub έκανε την εμφάνισή της στην Πλάκα αυτό το καλοκαίρι, και γέμισε το όμορφο νεοκλασικό όπου στεγάζεται με μυρωδιές άκρως αμαρτωλές. Εδώ θα απολαύσετε από νωρίς καφέ με πρωινό, αργότερα ανάλαφρα μεσημεριανά γεύματα και aperitivo και το βράδυ το κυρίως μενού. Στα παραπάνω μενού, που υπογράφει ο σεφ Τάσος Στεφάνου, περιλαμβάνονται πιάτα που κινούνται στο πλαίσιο του γκουρμέ, παιχνιδιάρικου street food, από meat’n’cheese με κεφτέδες και τσένταρ ή «αντίστροφο σουβλάκι» και «διαφορετικό μουσακά» μέχρι αυγά benedict, fish’n’chips μπακαλιάρου και ποικιλίες αλλαντικών. Θα βρείτε επίσης καλή ποικιλία από κάθε είδους μπύρα. Για καφέ, προτιμήστε τον πρωτότυπο sparkling espresso με μελωμένο, παλαιωμένο καφέ με ανθρακούχο νερό και λάιμ, ενώ από τις 19.30 και μετά μπορείτε να απολαύσετε 8 διαφορετικά κοκτέιλ (στα 8,50€). Για πρωινό ή μεσημεριανό τσιμπολόγημα υπολογίστε περί τα 10-15€, για βραδινό γεύμα, περί τα 25€ κατ’ άτομο - απαραίτητες οι κρατήσεις, για να βρείτε εύκολα τραπέζι. 

The Egg 
Μεσογείων 236, Χολαργός, τηλ: 2106520326


Το αυγό απέκτησε δικό του σπίτι στον Χολαργό, και έχει την τιμητική του: Στο Egg όλα τα πιάτα έχουν σαν βάση ή πρωταγωνιστή το αυγό σε συνταγές που ενδείκνυνται για πρωινό, για brunch ή για… “linner”: Scrambles, μάτια, στραπατσάδες, ομελέτες, ρατατούιγ, στον φούρνο με πικάντικη σάλτσα, σαλάτα με αυγά ορτυκιού, burger με τηγανητό αυγό και καρμπονάρες για ξενύχτηδες, που σερβίρονται ως τις 3 τα ξημερώματα. Υπολογίστε περί τα 10€ κατ’ άτομο.

Διαβάστε όλη την συνέχεια στο in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ