Τρεις μνηστήρες για εξαγορά της Τρ. Πειραιώς στην Κύπρο - Η Libra μεταξύ αυτών‏

Τρεις εν δυνάμει επενδυτές βρίσκονται στα τελικά στάδια του due diligence για εξαγορά της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ +2,78% στην Κύπρο, καθώς τρέχουν οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Το τοπίο για τη θυγατρική της Tράπεζας Πειραιώς στην Κύπρο αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οπόταν και θα ληφθεί η απόφαση για το αν τελικώς θα αλλάξει χέρια.

Οπως μεταδίδει το Stockwatch, από κύκλους που βρίσκονται κοντά την τράπεζα εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου να υποβληθεί δεσμευτική πρόταση ή προτάσεις από τον έναν ή και τους τρεις επενδυτές για εξαγορά της, καθώς το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από πλευράς της τράπεζας για τη διαδικασία due diligence εξαντλείται.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ένας εκ των τριών επενδυτών για την εξαγορά της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ +2,78% είναι ο ελληνοαμερικανικός όμιλος Libra. Σε ό,τι αφορά στους άλλους δύο επενδυτές η διεύθυνση της τράπεζας τηρεί σιγή ιχθύος, θεωρώντας ότι η διαδικασία που είναι σε εξέλιξη είναι απόλυτα εμπιστευτική.

Η τράπεζα διατηρεί 14 υποκαταστήματα στην Κύπρο με περίπου 300 υπαλλήλους. Τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε για τον ισολογισμό της δείχνουν ότι μέχρι το τέλος Μαΐου είχε δάνεια €700 εκατ. και καταθέσεις €1.000 εκατ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ