Diamond push ups: Μια άσκηση διαμάντι για τους τρικέφαλους σου - δείτε βήμα - βήμα & γίνετε ταύροι

Τα push ups είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις και γυμνάζει τις περισσότερες μυικές ομάδες του πάνω μέρους τους σώματος σου. Αν διατηρείς αμφιβολίες, προσπάθησε να εκτελέσεις 200 σε μια μέρα και πες μας πως θα νιώθεις την επόμενη μέρα.

Εκτέλεση της άσκησης: Push ups με κλειστή λαβή

1. Πάρε θέση για push ups με τα πόδια σου κλειστά, το ένα δίπλα στο άλλο. Αν θέλεις να δυσκολέψεις την άσκηση και να αυξήσεις την ένταση στους τρικεφάλους σου, τοποθέτησε τα πόδια σου σε ένα ψηλότερο σημείο από το πάτωμα.

2. Τοποθέτησε τα χέρια σου κλειστά, ώστε τα ακροδάχτυλα των χεριών σου μαζί με τους αντίχειρες να σχηματίζουν ένα ρόμβο. Μπορείς να ανοίξεις τα δάχτυλα αν νιώθεις πως χάνεις την ισορροπία σου, καθώς έτσι θα μεγαλώσεις την επιφάνεια της επαφής των χεριών με το έδαφος.

3. Ξεκίνησε με τους αγκώνες σου λυγισμένους και το στήθος σου στο πάτωμα. Ανασήκωσε το σώμα σου ώστε το το βάρος να μοιράζεται ομοιόμορφα μεταξύ των δακτύλων των ποδιών σου και των χεριών σου.

4. Διατήρησε τα γόνατα και το σώμα σου σε ευθεία και πίεσε το έδαφος ισιώνοντας τους αγκώνες σου. Αυτή η φάση της άσκησης πρέπει να εκτελεστεί γρήγορα (1 δευτερόλεπτο).

5. Μην ξεκουράζεσαι στην κορυφή με τεντωμένους τους αγκώνες σου. Αργά αργά χαμήλωσε το στήθος σου προς το πάτωμα. Αυτή η φάση της άσκησης πρέπει να εκτελεστεί αργά (3 δευτερόλεπτα). Οι αγκώνες σου πρέπει να είναι κλειστοί, κοντά στο σώμα σου, καθώς χαμηλώνεις το σώμα σου.

6. Όταν το στήθος σου ακουμπήσει στα χέρια σου βρίσκεσαι στο πιο χαμηλό σημείο και πρέπει να ξεκινήσεις της ώθηση προς τα επάνω.

Συμβουλή: Μια πιο ανοιχτή θέση στα χέρια σου ενεργοποιήσει περισσότερο τις πλευρικές ίνες του στερνοκλειδικού τμήματος του θωρακικού μυ και λιγότερο τους τρικέφαλους μύες σου. Ωστόσο, αν τα χέρια σου είναι κοντά μεταξύ τους (ειδικά αν ακουμπάνε μεταξύ τους), ο τρικέφαλος βραχιόνιος μυς ενεργοποιείται μέγιστα και επίσης ενεργοποιούνται οι εσωτερικές ίνες του θωρακικού μυ, δίπλα στο στέρνο. Αν έχεις κάποιο τραυματισμό στον καρπό, ίσως θα πρέπει να μείνεις μακρυά από αυτή την άσκηση, καθώς επιβαρύνει τους καρπούς.

Πηγή: runningmagazine.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ