Αυτός ο άντρας αρέσει σε όλες μας!! Γίνεται 47 & η γυναίκα του 60: Το ωραιότερο σώμα, το πιο θεληματικό Άρλεκιν πηγούνι

Ο «πιο σέξι άνδρας του πλανήτη» ίσως είναι η μία πλευρά του, αλλά ο Αυστραλός ηθοποιός, Χιου Τζάκμαν, δεν είναι μόνο μια γοητευτική φιγούρα του Χόλιγουντ, αλλά ένας πολυτάλαντος άνθρωπος που εξελίσσεται με το πέρασμα των χρόνων.

Μαζί με τον Ράσελ Κρόου και τη Νικόλ Κίντμαν – μεταξύ άλλων-, ο Χιου Τζάκμαν αποτελεί άλλο ένα λαμπερό αστέρι της Αυστραλίας που διαπρέπει στο Χόλιγουντ. Γεννήθηκε στο Σίδνεϊ στις 12 Οκτωβρίου 1968 και ήταν το τελευταίο από τα πέντε παιδιά του λογιστή Κρις Τζάκμαν και της Γκρέις Γουάτσον. Στα 8 του οι γονείς του χώρισαν και ο Τζάκμαν παρέμεινε με τον πατέρα του, ενώ η μητέρα του έφυγε για την Αγγλία.


Στο σχολείο είχε την πρώτη του επαφή με το θέατρο πρωταγωνιστώντας στο μιούζικαλ «Ωραία μου κυρία» το 1985, μόλις αποφοίτησε όμως, ακολούθησε διαφορετική πορεία, σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ και παίρνοντας πτυχίο στην Επικοινωνία.
Το τελευταίο έτος των σπουδών του, επέλεξε το μάθημα της δραματικής τέχνης και βρέθηκε στη θέση του πρωταγωνιστή στην παράσταση του τμήματός του. Ο ίδιος αναφέρει σχετικά ότι τότε ήταν που ένιωσε οικεία με τους συμφοιτητές του και με το αντικείμενο σπουδών του, παρ’ όλο που φοιτούσε ήδη 3 χρόνια στο Πανεπιστήμιο.


Με αυτό το έναυσμα, έκανε μαθήματα υποκριτικής, αλλά το 1990 και σε ηλικία 22 ετών κατάλαβε ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χόμπι του. Αρνήθηκε το ρόλο που του προτάθηκε για την επιτυχημένη σαπουνόπερα «Γείτονες» όπου εμφανιζόταν και η διάσημη τραγουδίστρια Κάιλι Μινόγκ, προκειμένου να φοιτήσει στην Ακαδημία Εφαρμοσμένων Τεχνών, απο όπου αποφοίτησε το 1994.
Τότε είναι που ξεκινάει και τις εμφανίσεις του στη μικρή οθόνη, σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, όπως «Corelli», «Snowry River: The MacGregor Saga» κ.ά. μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ενώ το 1996 παντρεύεται και την κατά 13 χρόνια μεγαλύτερή του ηθοποιό, Ντέμπορα Λι Φέρνες, την οποία γνώρισε στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Corelli». Οι δυο τους είναι μαζί μέχρι και σήμερα, έχοντας αποκτήσει 2 παιδιά.
Σταρ του σινεμά


Το παιδί που είχε σαν είδωλο την Ολίβια Νιούτον Τζον και φιλούσε κάθε μέρα την αφίσα της, είχε πια μεγαλώσει και μετά από τις τηλεοπτικές σειρές που αποτέλεσαν το πρώτο σκαλοπάτι στην καριέρα του, μεταπήδησε στον κινηματογράφο. Το ντεμπούτο του έκανε στην κομεντί «Paperback hero» με πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ την ίδια χρονιά πρωταγωνιστεί και στο «Erskineville Kings» κερδίζοντας υποψηφιότητα α’ αντρικού ρόλου από του Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Αυστραλίας, αλλά και βραβείο του Κύκλου Κριτικών Κινηματογράφου.
Πριν ακόμη μπει το 2000, ο Τζάκμαν αρχίζει να γίνεται γνωστός και εκτός Αυστραλίας, όταν πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Οκλαχόμα» στο West End του Λονδίνου. Έλαβε πολύ καλές κριτικές για το ρόλο του, ενώ προτάθηκε για βραβείο Λόρενς Ολίβιε Καλύτερου Ηθοποιού σε μιούζικαλ. Ακόμη και σήμερα ο Τζάκμαν θεωρεί την παράσταση αυτή μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του και μάλιστα το 1999 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική μεταφορά της.
Η νέα δεκαετία τον βρίσκει στη ρομαντική κομεντί «Ζητείται πιστό αρσενικό» και μέσα στην ίδια χρονιά (2001), αλλάζει τελείως σκηνικό και βρίσκεται στο μπλοκμπάστερ «Κωδικός: Swordfish» μαζί με τον Τζον Τραβόλτα και τη Χάλι Μπέρι.
Με το υποψήφιο για Όσκαρ «Κέιτ και Λεοπόλδος» βρίσκεται στο πλευρό της Μεγκ Ράιαν παριστάνοντας τον Δούκα και κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, δείχνοντας ότι η κομεντί... του πάει, ενώ το 2004 το γυρνάει και πάλι στην περιπέτεια και τη δράση με τον κυνηγό τεράτων «Van Halsing», με τον ίδιο να ενσαρκώνει το ρόλο.


Το 2006 με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Γούντι Άλεν πρωταγωνιστεί στο «Scoop» μαζί με την Σκάρλετ Γιόχανσον, οι κριτικές, όμως, για την ταινία είναι ανάμεικτες και την ίδια χρονιά περνάει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας με την «Πηγή της ζωής» του Ντάρεν Αρονόφσκι.
Ο Τζάκμαν πρωταγωνιστεί με την επίσης ταλαντούχα ηθοποιό Ρέιτσελ Βάις και βρίσκεται υποψήφιος για βραβείο Saturn καλύτερου ηθοποιού. Την ίδια χρονιά συνεργάζεται και με άλλον ένα σημαντικό σκηνοθέτη, τον Κρίστοφερ Νόλαν στο «Prestige» και ερμηνεύει έναν επαγγελματία... μάγο που βρίσκεται σε ανταγωνισμό με τον Κρίστιαν Μπέιλ, επίσης μάγο. Η Σκάρλετ Γιόχανσον βρίσκεται και πάλι στο ίδιο καστ, στο οποίο εμφανίζεται και ο μεγάλος ηθοποιός Μάικλ Κέιν, ενώ ο ίδιος ο Τζάκμαν αναφέρει ότι ένας από τους λόγους που δέχτηκε τον ρόλο ήταν για να συνεργαστεί με τον μουσικό Ντέιβιντ Μπάουι, ο οποίος υποδυόταν τον Νίκολα Τέσλα.


«Η αποπλάνηση» έρχεται το 2008, όπου ο Χιου υποδύεται τον άνθρωπο που χωρίς ηθικές αναστολές θα παρασύρει τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ σε ένα παιχνίδι εις βάρος του δεύτερου. Μέσα στην ίδια χρονιά βρίσκεται στο πλευρό της Νικόλ Κίντμαν στο «Australia» του Μπαζ Λούρμαν, αντικαθιστώντας τον Ράσελ Κρόου και όπως δηλώνει και ο ίδιος «Τσιμπούσα συνέχεια τον εαυτό μου στα γυρίσματα, προκειμένου να πιστέψω ότι πράγματι συμμετείχα σε αυτή την ταινία. Είμαι πολύ χαρούμενος που υπάρχει στο βιογραφικό μου».
Αυτή την περίοδο τον συναντούμε στη μεγάλη οθόνη στο «Real Steel» του Σον Λέβι, όπου ως πρώην αστέρας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας, προπονεί ένα… ρομπότ-μποξέρ για τους αγώνες πυγμαχίας εν έτει 2020, οδηγώντας την ταινία στην κορυφή του αμερικανικού box-office.
Σε ρόλο υπερήρωα


Το 2000, ο Χιου Τζάκμαν μεταμορφώθηκε στον πιο διάσημο ήρωα των X-Men, τον Γούλβεριν, ο οποίος ως μεταλλαγμένος έχει κάποιες ιδιαίτερες ικανότητες, όπως π.χ. μπορεί να διατηρείται πάντα νέος λόγω της ικανότητας αυτοΐασης και να έχει οξυμένες αισθήσεις λύκου. Ο... μεταλλαγμένος Χιου πρωταγωνιστεί στην ταινία επιστημονικής φαντασίας «X-Men» η οποία βασίζεται στη σειρά κόμικς της Marvel και κάνει εμπορική επιτυχία, χαρίζοντάς του βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού από την Αμερικάνικη Ακαδημία Ταινιών Επιστημονικής Φαντασίας, Φαντασίας και Τρόμου και πολλές υποψηφιότητες. Η επιτυχία του Γούλβεριν κάνει τον ίδιο, αλλά και τη γυναίκα του, να νιώθει ανακούφιση που δεν ακολούθησε τη συμβουλή της, όταν εκείνη τον νουθετούσε να μην δεχτεί το ρόλο και τώρα ο Τζάκμαν, συνεχίζει την πορεία του με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, χωρίς φυσικά να έχει τελειώσει τις παρτίδες του με τον υπερήρωα.


Ο διάσημος ηθοποιός μελέτησε πολεμικές τέχνες και γυμνάστηκε σκληρά προκειμένου να κάνει ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές και ο ρόλος τον δυσκόλεψε αρκετά, αφού είχε λίγα λόγια, αλλά πολύ συναίσθημα που έπρεπε να βγάλει μέσα από αυτά. Δούλεψε, όμως, σκληρά και το 2003 ακολούθησε το «X-Men 2», ενώ η επιτυχία συνεχίστηκε και το 2006 με το «X-Men: The Last Stand», αλλά και το 2009 με το «X-Men Origins: Wolverine». Το 2011 έχει μια πολύ μικρή εμφάνιση στο «X-Men: Η πρώτη γενιά», αλλά στο «Wolverine», του οποίου η ημερομηνία προβολής δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, θα έχει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο μισθός του το 2009 για το «X-Men Origins: Wolverine», έφτασε τα 20 εκατομμύρια δολάρια, όσα δεν είχε πάρει ποτέ μέχρι τότε ο Αυστραλός ηθοποιός.
Πίσω από τις κάμερες


Ο Χιου Τζάκμαν έχει συστήσει μαζί με τη σύζυγό του και τον Τζον Παλέρμο μια εταιρία παραγωγής ονόματι «Seed Productions». Το πρώτο τους πρότζεκτ ήταν το «Viva Laughlin» το 2007 και ο ίδιος δηλώνει ευτυχής γι’ αυτή τη συνεργασία.
Πέρα από τον κόσμο του θεάματος, όμως, ο Χιου Τζάκμαν αναπτύσσει και φιλανθρωπική δραστηριότητα, κάνοντας δωρεές, αφηγήσεις σε ντοκιμαντέρ ανάλογου περιεχομένου, ενώ χρησιμοποιεί και τον λογαριασμό του στο Τουίτερ για παρόμοιο σκοπό.
Είναι αρκετά αθλητικός τύπος και έχει ασχοληθεί με διάφορα σπορ στο παρελθόν, όπως κρίκετ, ράγκμπι, κολύμβηση, ενώ δηλώνει ότι του αρέσει ιδιαίτερα το μπάσκετ και το καγιάκ. Παράλληλα, τα πάει καλά και με τον χορό, έχοντας μάλιστα κερδίσει βραβεία, όπως το βραβείο Astaire Καλύτερου Χορευτή στο Θέατρο και το βραβείο Χορού για την απόδοσή του σε μιούζικαλ («The boy from Oz»).
Ενδεικτική φιλμογραφία: «Paperback hero» (1999), «Erskineville Kings» (1999), «X-Men» (2000), «Someone like you…» (2001), «Swordfish» (2001), «Kate & Leopold» (2001), «X-Men 2» (2003), «Van Helsing» (2004), «Stories of lost souls» (2005), «X-Men: The last stand» (2006), «Scoop» (2006), «The Fountain» (2006), «The prestige» (2006), «Deception» (2006), «Australia» (2008), «X-Men Origins: Wolverine» (2009), «Snow flower and the secret fan» (2011).

1. Ποια είναι για τον Χιου Τζάκμαν η πιο σέξι γυναίκα του κόσμου; 
«Η γυναίκα μου φυσικά» απαντά με ειλικρίνεια. «Σίγουρα είναι μια βαρετή απάντηση, αλλά είναι η αλήθεια. Επίσης, βρίσκω πολύ σέξι την Μπιγιονσέ. Θα έκανα τα πάντα για να παίξω σε κάποιο από τα βίντεό της». 

2. Ποιο είναι το μυστικό του «πιο σέξι άντρα του κόσμου»; 
Ο Χιου Τζάκμαν δηλώνει ότι δεν βρίσκει τον εαυτό του ιδιαίτερα ωραίο και ότι δεν κοιτάζεται στον καθρέφτη πριν από τις 12.00 το μεσημέρι και μετά τις 7.00 το απόγευμα. Μάλιστα, συμπληρώνει ότι δεν ξέρει κανένα μοντέλο που να έχει τόσο έντονη τριχοφυΐα στο σώμα όσο εκείνος! 

3. Τι αφίσες είχε στο δωμάτιό του όταν ήταν έφηβος; 

«Της Ολίβια Νιούτον Τζον» λέει, συμπληρώνοντας ότι τότε θα έβγαινε ευχαρίστως ραντεβού μαζί της. «Επίσης, είχα αφίσα από τη σειρά “Ο άνθρωπος από την Ατλαντίδα” με τον Πάτρικ Ντάφι, που μπορούσε να αναπνεύσει κάτω από το νερό! Θυμάμαι ότι περνούσα ατέλειωτες ώρες στην πισίνα προσπαθώντας να κάνω το ίδιο. Αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα ποτέ». 

4. Ποιους σταρ αγαπούν τα παιδιά του; 
Η κόρη του είναι μεγάλη φαν της Ντόρας της εξερευνήτριας, ενώ ο 8χρονος γιος του προτιμά τη Χάνα Μοντάνα. «Μου το ομολόγησε πρόσφατα» είπε στο περιοδικό. «Επίσης μου είπε ότι θα ήθελε να ήταν αρχηγός της φυλής των Μασάι. Λίγο ασυνήθιστο για την ηλικία του». 

5. Ποιο ήταν το παρατσούκλι του; 
Στο σχολείο τον έλεγαν «σκουλήκι» επειδή ήταν πάρα πολύ αδύνατος. «Τότε ζύγιζα μόλις εβδομήντα κιλά» λέει. «Τώρα έχω άλλα είκοσι πέντε και το ίδιο ύψος». 

6. Τι χρειάστηκε να κάνει για τις απαιτήσεις του «Wolverine»; 
Για να ανταποκριθεί στο ρόλο ο Χιου Τζάκμαν άρχισε δεκατρείς μήνες πριν από τα γυρίσματα να κάνει γυμναστική και να ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή. «Οι body builder λένε πάντα ότι χρειάζεται 70% διατροφή και 30% προπόνηση. Κάθε μέρα έπαιρνα 5.000 θερμίδες. Αλλά το χειρότερο ήταν ότι έπρεπε να σηκώνομαι κάθε νύχτα στις 4.30 για να φτιάξω αβγά με μαύρο ψωμί, χωρίς βούτυρο. Κάθε τρεις ώρες έπρεπε να τρώω κάτι, από ψάρι με λαχανικά μέχρι μπριζόλα με σαλάτα. Πιστέψτε με, αυτή τη στιγμή τρώω μόνο cheeseburger»! 

7. Ποιο είναι το αγαπημένο του μέρος στον κόσμο; 
Το «Speedo's Cafe» στην Bondi Beach του Σίδνεϊ, όπου πηγαίνει τα πρωινά με τα παιδιά του και το οποίο, όπως λέει, έχει τα καλύτερα σάντουιτς του κόσμου. 

8. Ποιο είναι το μυστικό των δύο δαχτυλιδιών του; 
«Το ένα δαχτυλίδι είναι δώρο από τον συνέταιρό μου. Στο εσωτερικό του είναι χαραγμένες τρεις λέξεις: δημιουργικότητα, θάρρος και επικοινωνία. Το άλλο είναι η βέρα μου». 

9. Γιατί έχει αλλάξει τέσσερις βέρες; 
«Στη γυναίκα μου αρέσουν τα βαριά αντικείμενα, γι' αυτό και οι βέρες μας είναι βαριές. Ομως επειδή συχνά πρέπει να χάνω κιλά για διάφορους ρόλους, χαλαρώνουν, με αποτέλεσμα οι τρεις προηγούμενες να καταλήξουν στο βυθό της θάλασσας». 

10. Η ωραιότερη ανάμνησή του από την απονομή των Οσκαρ; 
«Ηταν ο Βαλντέζ, ένας σωματοφύλακας που βρισκόταν συνεχώς δίπλα μου. Τα τελευταία λεπτά μετρούσε αντίστροφα και τριάντα δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη της τελετής μου είπε: “Τώρα θα παρουσιάσεις τα Oσκαρ και θα σε βλέπουν περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι. Καλή τύχη”. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ». 

Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο με το ωραίο μήνυμα αγάπης της συζύγους του Χιου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ