10 + 1 αυθεντικά κρητικά στέκια που θα λατρέψετε – Απάκι, χοχλιοί, σφακιανή πίτα, τσιγαριστό και χανιώτικο μπουρέκι

Μπορεί να μην βρισκόμαστε στην Κρήτη και ένα ταξίδι ως εκεί να μοιάζει μακρινό, ωστόσο τίποτα δεν μας εμποδίζει να βρεθούμε... γευστικά εκεί, μέσα από τα εστιατόρια της Αθήνας που αγαπούν την κουζίνα της Μεγαλονήσου και μας μεταδίδουν τη φιλοσοφία της.

 

Αυθεντική κρητική ρακή και μαρουβάς (ντόπιο κρασί), απάκι, χοχλιοί, σφακιανή πίτα, χανιώτικο μπουρέκι και τσιγαριαστό είναι κάποιες μόνο από τις συνταγές που θα σας μυήσουν στην κρητική κουζίνα. Σε όλα αυτά αν συμπληρώσουμε και ήχους λύρας, μια αυθεντική κρητική εμπειρία μπορεί να γίνει πραγματικότητα και σε αθηναϊκό σκηνικό. Ακολουθούν τα αγαπημένα μας κρητικά εστιατόρια στην πόλη που θα σας βάλουν σίγουρα σε δίλημμα. Απολαύστε τα όλα.

Η Κρήτη

Κατά κοινή ομολογία «Η Κρήτη» στη στοά Βερανζέρου στην πλατεία Κάνιγγος, αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μεζεδοπωλεία της κουζίνας της Μεγαλονήσου στην Αθήνα. Κατσικάκι τσιγαριαστό, μαραθόπιτες, χοχλιοί μπουμπουριστοί, ντοματίνια γεμιστά με φέτα, αυγά με στάκα, σφακιανή πίτα κ.α. σας συστήνουν στις καλύτερες γεύσεις της Κρήτης. Αυθεντική, κρητική ρακή ή κρασί από τη Σητεία για συνοδευτικό στα must.

Info
Καθημερινά: από τις 09.00
Από 12 ευρώ/άτομο
Βερανζέρου 5, Πλατεία Κάνιγγος
Τηλ. 210 3826998

Τα Ρωμανάκια

Γνήσιος εκπρόσωπος των γεύσεων της Κρήτης στην Αγία Παρασκευή. Τα Ρωμανάκια (έτσι αποκαλούσαν τους ιδιοκτήτες, Κώστα και Μανώλη Ρωμανάκη, στον τόπο καταγωγής τους, την Κρήτη), θα σας μυήσουν στην κρητική φιλοσοφία από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ζεστό σπιτικό φαγητό βασισμένο σε κρητικές παραδοσιακές συνταγές και αυθεντική κρητική ρακή, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον. Μην χάσετε τα κρητικά γλέντια με παραδοσιακή, κρητική μουσική ή τις λυχναροβραδιές, μόνο υπό το φως των λύχνων.

Μάθετε τι άλλο δεν πρέπει να χάσετε εδώ

Info
Καθημερινά: 13.30-01.00
Από 15 ευρώ/άτομο
Λεωφόρος Μεσογείων 366, Αγία Παρασκευή
Τηλ. 210 6532278
www.romanakia.gr

 

Διαβάστε όλη τη συνέχεια εδώ - greekguide.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ