Θ. Δρίτσας: Δεν υπήρξε καμία μετάθεση στελεχών του λιμενικού σώματος που είχαν συμβολή στην υπόθεση Noor One

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπήρξε καμία μετάθεση στελέχους ή στελεχών του λιμενικού σώματος που είχαν συμβολή στη διερεύνηση της υπόθεσης του Noor One, με τους δύο τόνους ηρωίνης, δεν έχει γίνει, παρείχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Αφορμή για τη δήλωση του υπουργού, στάθηκε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος έκανε λόγο «για αιφνίδια απομάκρυνση στελεχών του σώματος από τη διερεύνηση της υπόθεσης».
O υπουργός προσθέτει επίσης ότι οι ελάχιστες μεταθέσεις ή μετακινήσεις που πραγματοποιήθηκαν έγιναν μετά από αίτημα των ιδίων και δεν αφορούν σε στελέχη που συμμετέχουν στη διερεύνηση της υπόθεσης του Noor One.


Ο κ. Δρίτσας διαβεβαιώνει, τέλος, ότι για ακόμη μια φορά το υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του λιμενικού θα ανταποκριθούνε στην υποχρέωση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, σε συνεργασία με τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παρεμποδιστεί ή να καθυστερήσει η περαιτέρω έρευνα, λόγω μεταθέσεων ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
Στην ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζητά να πληροφορηθεί αν ισχύουν οι πληροφορίες, που αναφέρει σε δημοσίευμά της εφημερίδα, για αιφνίδια μετακίνηση στελεχών του Λιμενικού Σώματος που είχαν αναλάβει και διεκπεραιώσει με επιτυχία την πολύκροτη υπόθεση, καθώς και την αιτιολογία που οι μετακινήσεις υλοποιούνται πριν τα στελέχη αυτά προχωρήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της.


Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης ρωτά εάν προτίθεται ο αρμόδιος υπουργός να ανακαλέσει τις εν λόγω μεταθέσεις, καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να διαφυλάξει την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ