Φίλος του Παύλου Φύσσα: Η Χρυσή Αυγή είναι μια οργάνωση τρελών που θέλει να δολοφονεί κόσμο

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με την κατάθεση του φίλου του, Παύλου Σειρλή, ο οποίος περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη τη μοιραία νύχτα, ενώ εξαπέλυσε και δριμύ κατηγορώ κατά της Χρυσής Αυγής.

 

 

Αν και σήμερα θα κατέθετε η αδερφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Η κατάθεση του Παύλου Σειρλή

Σειρλής: Ηταν 4 μαυροφορεμένοι, με παντελόνια παραλλαγής, με ρόπαλα στο χέρι. Τότε εμφανίστηκε ένας κύριος μικρόσωμος και μας είπε ότι είναι αστυνομικός και ότι είναι καλύτερα να φύγουμε για να μην γίνουν φασαρίες.. Πήγε και σε αυτούς... Τού είπαμε ότι το μόνο που θέλουμε είναι να πάρουμε τα αυτοκίνητά μας και να φύγουμε.
Μετά εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο με 4 άτομα μέσα, δύο γυναίκες πίσω και δύο άνδρες μπροστά. Ο οδηγός μας ρώτησε που είναι η Κεφαλληνίας. Ο Παύλος τον πλησίασε και του είπε «εδώ είσαι αδελφέ».
Μετά εμφανίστηκαν και μηχανάκια. Αναγνώρισα την Σκαρπέλη, τον Ρουπακιά και την....

Μας φώναζαν υβριστικά... Μαυροφορεμένοι, παντελόνια παραλλαγής, ρόπαλα και μας κυνηγούσαν. Ήταν 30 με 40 άτομα. Ξαφνικά τρώω ένα χτύπημα με το κράνος... Υπήρξε ξαφνικά ένα χτύπημα πλευρικό από παντού... Μείναμε εγώ, ο Παύλος, ο Μαντάς, ο Ξυπόλυτος, ο Μελαχροινόπουλος... Τις κοπέλες τις διώξαμε δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσει η επίθεση.. Κατάφεραν να απομονώσουν τον Παύλο... Κατευθύνθηκα σε ένα στενό...Θυμάμαι ένα όχημα να μπαίνει ανάποδα στην Γ. Λαμπράκη. Μας κυνηγούσαν ακόμη άτομα μέσα στα στενά. Ο Παύλος είναι μόνος του και σε κοντινή απόσταση ο Μελαχρινόπουλος. Αυτοί είχαν εγκλωβιστεί... Μείναμε κρυμμένοι μέσα σε μία πυλωτή...Εμφανίστηκε ομάδα ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό. Μας πήρανε και μας πήγανε στο ΑΤ Κερατσινίου.  Αφού μας ψάξανε τους ζητήσαμε να μην μας βάλουν στο ίδιο κελί με την άλλη ομάδα. Μας βάλανε με έναν κύριο μέσα που στη συνέχεια μάθαμε ότι είναι ο δολοφόνος του Παύλου. Μας είπε ότι ήταν περαστικός και ότι δεν γνώριζε τον λόγο που τον είχαν συλλάβει. Οταν μας ενημέρωσαν από το νοσοκομείο ότι ο Παύλος πέθανε, ζήτησε να αλλάξει χώρο...

Πρόεδρος: Ποιες ήταν οι απόψεις του Παύλου;;

Σειρλής: Ολοι μας στην παρέα είμαστε μουσικοί. Αγαπάμε τον άνθρωπο την αλληλεγγύη. Ο Παύλος ήτανε μέντορας για μένα. Μου έλεγε να θέλω το καλό για τους ανθρώπους. Δεν προκαλούσε καταστάσεις...

Πρόεδρος: Αυτό τον είχε φέρει σε αντιπαράθεση με κάποια άτομα;

Σειρλής: Ποτέ κανείς μας δεν είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την Χρύση Αυγή. Δεν θέλαμε καυγάδες... Τα μηνύματά του Παύλου ήταν κοινωνικά...

Πρόεδρος: Σύμφωνα με το κατηγορητήριο....οι άνθρωποι αυτοί είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης..

Σειρλής: Είναι απόγονοι των ναζί. Είναι όπως ο στρατός. Ολα πάνε βάσει εντολών. Εξάλλου το έχουν πει οι ίδιοι. Το συμπέρασμά μου είναι ότι πρόκειται για μία ομάδα τρελών που δολοφονούν ανθρώπους επειδή δεν συμφωνούν μαζί τους. Αν δεν είσαι μαζί τους είσαι εχθρός τους.
Ποτέ δεν κινείται ατομικά κανείς. Πάντα είναι οπλισμένοι και λειτουργούν κατόπιν εντολών.
Ολα είναι αλυσίδα... Δεν κινούνταν αν δεν έπαιρναν εντολή από το Λαγό, και ο Λαγός από κάπου από πάνω...

Οι σύζυγοι 2 κατηγορουμένων επέβαιναν στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά

Τις συζύγους δύο εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Φύσσα, κατηγορούμενες και οι ίδιες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, είδε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, λίγα λεπτά πριν ο δράστης μαχαιρώσει τον μουσικό, ο Παύλος Σεϊρλής που καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας, φίλος του Παύλου Φύσσα που ασχολείται και αυτός με τη μουσική, ήταν στην παρέα του 34χρονου το βράδυ της δολοφονίας. Όπως κατέθεσε, αφού η παρέα βγήκε από την καφετέρια "Κοράλλι" πεζή, τους πλησίασε ο Ρουπακιάς με το αυτοκίνητό του για να ρωτήσει ποια είναι η Κεφαλληνίας. Σύμφωνα με τον μάρτυρα «ο Παύλος του απάντησε: εδώ είσαι φίλε, αυτή είναι. Ο Ρουπακιάς έφυγε με ταχύτητα».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο αυτοκίνητο, δίπλα στον Ρουπακιά καθόταν ένας κοντοκουρεμένος που δεν τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που του έχουν επιδειχθεί και στο πίσω κάθισμα δύο γυναίκες. Ο κ. Σεϊρλής κατέθεσε πως, από τις φωτογραφίες που του έδειξαν στην Ασφάλεια, αναγνώρισε πως ήταν η Θεώνη Σκαρπέλη, σύζυγος του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και η Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, σύζυγος του Ιωάννη Άγγου που βρισκόταν στο Κοράλλι και φέρεται να κινητοποίησε το τάγμα εφόδου.

Ο Παύλος Σεϊρλής όταν ρωτήθηκε "τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή;" απάντησε: «Είναι απόγονοι των Ναζί. Το λέω και προκύπτει από τους συμβολισμούς τους, τους χαιρετισμούς τους. Όλα πάνε βάσει διαταγών και εντολών. Στον τύπο το έχουν εκφράσει ότι είναι απόγονοι τους και σπορά τους. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπάρχει η Χρυσή Αυγή και γίνονται επιθέσεις αλλά δεν είχα κάτσει να μπω σε μια διαδικασία να ψάξω τι πρεσβεύουν. Το συμπέρασμα μου είναι ότι είναι μια οργάνωση τρελών που θέλουν να δολοφονούν ανθρώπους με αντίθετες απόψεις από αυτούς. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, ούτε αν είσαι Έλληνας. Αν δεν είσαι μαζί τους είσαι εχθρός τους». Είπε επίσης: «η οργάνωσή τους απ’ ότι κατάλαβα κινείται όπως ο στρατός: δέχονται εντολές, δεν κάνουν κάτι αν δεν πάρουν εντολή, κινούνται ομαδικά και φροντίζουν πάντα να υπερτερούν αριθμητικά και πάντα οπλισμένοι».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην άποψη που έχει σχηματίσει μελετώντας τα στοιχεία της υπόθεσης. Όπως τόνισε, σίγουρα υπήρξε εντολή του Γιάννη Λαγού για την επίθεση και τη δολοφονία. «Είναι ο άνωθεν του Πατέλη. Ο Πατέλης έχει πάρει εντολή από τον Λαγό για να ξεκινήσει την επίθεση σε μας. Θεωρώ ότι ήταν όλο προσχεδιασμένο… Όταν πας με οπλισμό σε έναν χώρο, σίγουρα δεν πας να χαϊδέψεις αυτιά, πας να κάνεις κακό»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ