Το χρονικό 5 φόνων σε ένα χωριό της Άρτας: Ο σφαγέας σκότωσε χωρίς λόγο - Ήμουν πιωμένος, δεν ήξερα τι έκανα

Η 15η Μαρτίου του 1985 αποτελεί μέχρι σήμερα «μαύρη επέτειο» για το χωριό Παλιά Βίγλα της Άρτας. Ήταν Παρασκευή περίπου στις 11 τη νύχτα, όταν ο Παντελής Μπιζώνης μπήκε στο καφενείο του Ναπολέοντα Ευστρατίου.

Εκεί συνάντησε τον συγχωριανό του, Σπύρο Τζώρα, ο οποίος τον κάλεσε να τον κεράσει. Αντί να τσουγκρίσουν τα ποτήρια και να πιουν το κρασί τους, οι δύο άντρες διαπληκτίστηκαν γιατί ο Μπιζώνης θεώρησε προσβολή το κέρασμα.

Όπως αποδείχτηκε αργότερα, ο Τζώρας είχε προσκαλέσει και στο παρελθόν τον Μπιζώνη για κέρασμα και τελικά δεν είχε πληρώσει, με αποτέλεσμα να τον ντροπιάσει.
Μετά τον καυγά, ο Μπιζώνης έφυγε εκνευρισμένος από το καφενείο και όλοι πίστεψαν ότι το ζήτημα είχε λήξει. Έκαναν λάθος. Λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε στο καφενείο κρατώντας την καραμπίνα του. Πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει, πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον Τζώρα.
Ο ιδιοκτήτης του καφενείου αλλά και ένας ακόμα κάτοικος, ο Σπύρος Τζώρας (συνωνυμία με το πρώτο θύμα) προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν. Δεν τα κατάφεραν.


 
Ο Μπιζώνης σκότωσε τον καφετζή, έναν ακόμα θαμώνα τον Λευτέρη Μπιζώνη και τραυμάτισε τον Τζώρα
, ο οποίος ωστόσο κατάφερε κάποια στιγμή να τον αφοπλίσει. Μετά το τριπλό φονικό, ο δράστης βγήκε από το καφενείο μαινόμενος. Ήταν εκτός ελέγχου και λογικής. Πήγε στο σπίτι του, άρπαξε ένα δεύτερο όπλο και κατευθύνθηκε ξανά προς το καφενείο. Στη διαδρομή συνάντησε τρεις συγχωριανούς του.

Την Αφροδίτη Τζώρα, μητέρα του τραυματισμένου νεαρού που τον είχε αφοπλίσει, τον Βασίλη Μπιζώνη, που ήταν ξάδελφός του και τη σύζυγό του Παναγιώτα. Τους σκότωσε και τους τρεις. Αμέσως τράπηκε σε φυγή.

Όλη η συνέχειαα εδώ - mixanitouxronou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ