Μην τσεκάρεις το κινητό σου πριν κοιμηθείς - Δες γιατί!

Σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και πιο πολύπλοκος και με ένα τρόπο ζωής που κινείται σε έντονους ρυθμούς, τα έξυπνα κινητά τείνουν να κυριαρχήσουν στις ζωές μας. 

Για πολλούς και διάφορους λόγους, αυτό είναι φανταστικό. Η επικοινωνία είναι άμεση. Η ευελιξία διαρκώς μεγαλώνει. Η παραγωγικότητα ενισχύεται και η λίστα με τα πλεονεκτήματα συνεχώς αυξάνεται.

Μάλιστα, δεν είναι διόλου απίθανο να διαβάζεις αυτό το κείμενο μέσα από ένα κινητό.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτή η σχέση μας με το κινητό, δεν μας κάνει καλό. Γιατί φαίνεται ότι έχουμε περάσει το στάδιο “το κινητό είναι ένα εργαλείο που μου κάνει τη ζωή πιο εύκολη” στο “το κινητό είναι μια εξάρτηση που κυριαρχεί στη ζωή μου ανεξέλεγκτα”.

Χρησιμοποιούμε το κινητό μας όταν τρώμε, όταν οδηγούμε, σε επαγγελματικές συναντήσεις, όταν δουλεύουμε, όταν διαβάζουμε, όταν… όταν…

Είναι γεγονός όμως, ότι ακόμα και οι πιο φαινομενικά αθώες συνήθειες όπως το να τσεκάρουμε το κινητό μας πριν πέσουμε για ύπνο μας κάνουν κακό.

Ο Δρ. Νταμπ Σιτζ, ένα ερευνητής της ψυχιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, δήλωσε τα εξής σχετικά με τη συνήθεια μας να τσεκάρουμε το κιντό μας πριν κοιμηθούμε.

Δείτε εδώ όλη τη συνέχεια - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ