Ρένα Δούρου: Η σιδηρά περιφερειάρχης γίνεται σήμερα 41 - Η πορεία της

Η Ρένα Δούρου μπορεί να έγινε ευρύτερα γνωστή από ένα δυσάρεστο περιστατικό, που δεν είναι άλλο από το ποτήρι νερό που της έριξε ο Ηλ. Κασιδιάρης στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη το 2012, όμως έκ τοτε παραμένει δυναμικά στην πολιτική ζωή του τόπου, ως βουλευτής και περιφερειάρχης. 

Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά στη ζωή της, μιας και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Βιογραφικό:

Η Ρένα Δούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και κατοικεί στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, την Τουρκία και την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει αρκετές δημοσιεύσεις στον ελληνικό και ξένο τύπο. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Απόλαυση του Εθνικισμού», Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, 2007, ενώ έχει συμπράξει και σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με την πολιτική και τη διεθνή πραγματικότητα. Οργανώθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού από το 1995. Από τις γραμμές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ μετείχε στο κίνημα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στη Β’ Αθήνας τον Μάιο του 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου της ίδιας χρονιάς. Είναι συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής. Στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Τον Μάρτιο του 2014 παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα προκειμένου να διεκδικήσει, όπως και το κατάφερε, τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής στις εκλογές του Μαίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής».

Προσωπική ζωή - σχέση με τους γονείς - σύμφωνο συμβίωσης:

Πώς γνωρίστηκε με τον άντρα της;

Ακολουθούσαν παράλληλες πορείες στον δρόμο της Αριστεράς, μέχρι που διασταυρώθηκαν και οι διαδρομές της ζωής τους. «Είμαστε μαζί περίπου 8,5 χρόνια. Γνωριστήκαμε σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ», λέει σε παλαιότερη συνέντευξη ο κ. Μπενίσης, ο σύντροφος της Ρένας Δούρου. Ισως να ήταν σε κάποια ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και η κυρία Δούρου συνεργαζόταν στενά μαζί του.

«Κοινή μας επιλογή το σύμφωνο συμβίωσης»

Ο κ. Μπενίσης και η κυρία Δούρου επισημοποίησαν τη σχέση τους πριν από 4,5 χρόνια, επιλέγοντας να μην παντρευτούν αλλά να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης. Εκτοτε συγκατοικούν σε σπίτι στην Πεντέλη, όπου ο επιχειρηματίας ζει από τριακονταετίας.


 
Αν και η κυρία Ρένα Δούρου αποφεύγει να μιλά για την προσωπική της ζωή, από τα λίγα πράγματα που έχει επιτρέψει να γίνουν γνωστά είναι οι αμοιβαίοι μικροσυμβιβασμοί με τον σύντροφό της: για παράδειγμα, εκείνη αγαπάει τις γάτες αλλά τελικά συμφώνησε να αποκτήσουν σκύλο.

Τι σημαίνει η μητέρα της γι΄ αυτήν; 

Θυμόμαστε όλοι ότι η Ρένα Δούρου πήγε να ψηφίσει μαζί με την μαμά της, καθώς επίσης πήγαν μαζί και όταν ορκίστηκε βουλευτής. Όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Η Ρένα Δούρου, κάθως έχει χάσει εδώ και πολλά χρόνια τον μπαμπά της, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην μαμά της, και την εκθειάζει ιδιαίτερα για την μαγειρική της. «Η κουζίνα για μένα είναι η μάνα μου», φέρεται να λέει. 

Σημαντικές ομιλίες:

Σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις

Σχετικά με την απεξάρτηση

Στιγμιότυπα από τα ΜΜΕ που μας έμειναν:

Όταν μετά το θρίλερ για την περιφέρεια Αττικής κέρδισε και χόρεψε τη "Ρόζα" του Μητροπάνου.

Το ποτήρι με το νερό που δέχθηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Ή όταν ζήτησε από τους δημοσιογράφους να κάνουν ένα βήμα πίσω

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ