Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ποια επαγγέλματα βλάπτουν σοβαρά την υγεία της καρδιάς - Μεταφορείς & κατασκευαστές στην κορυφή της λίστας

Οι καρδιές πολλών ανθρώπων γερνούν πιο γρήγορα απ’ ό,τι το υπόλοιπο σώμα – και εκτός από τον τρόπο ζωής,ρόλο παίζει και το επάγγελμα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική έρευνα.

Η παγκόσμια εταιρεία υγείας Bupa δημοσίευσε τα ευρήματα από τις απαντήσεις που έδωσαν 8.000 καταναλωτές σε ένα online τεστ αξιολόγησης της ηλικίας της καρδιάς, το οποίο την υπολογίζει με βάση παραμέτρους όπως η χοληστερόλη, η πίεση, το οικογενειακό και ατομικό ιστορικό και διάφορες παράμετροι του τρόπου ζωής.

Το τεστ περιέχει επίσης ερωτήματα για την εργασία και τις ευκαιρίες για προσεγμένη διατροφή, άσκηση και καταπολέμηση του καπνίσματος και του στρες – δηλαδή για τους παράγοντες που είναι γνωστό ότι πλήττουν την καρδιά. Όπως έδειξε η έρευνα, η μέση διαφορά ανάμεσα στην αληθινή ηλικία των ερωτηθέντων και στην ηλικία της καρδιάς τους, επηρεαζόταν σημαντικά από το επάγγελμα. Στην πραγματικότητα, την καρδιά φάνηκε να ωφελούν:

* Τα επαγγέλματα Υγείας

* Η διδασκαλία

* Η λογιστική και τα λοιπά οικονομικά επαγγέλματα

* Η εργασία με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και υπηρεσίες πληροφορικής

* Τα επαγγέλματα του εμπορίου και των πωλήσεων

Αντιθέτως, την χειρότερη καρδιολογική υγεία ανέφεραν ότι είχαν:

* Οι εργάτες

* Οι εργαζόμενες στις μεταφορές

* Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές

* Οι εργαζόμενοι σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς

* Οι εργαζόμενοι στην ενέργεια και την κοινή ωφέλεια

Μακράν την καλύτερη καρδιολογική υγεία είχαν οι εργαζόμενοι που ανέφεραν ότι οι εργοδότες τους έδιναν σημασία στην υγιεινή διαβίωση (στο κυλικείο λ.χ. σερβίρονταν υγιεινά σνακ και φαγητά, και οργάνωναν σεμινάρια διαχείρισης του στρες και διακοπής του καπνίσματος), παρέχοντας επίσης εντός του χώρου εργασίας δυνατότητες ενασχόλησης με υγιεινές συνήθειες (διέθεταν λ.χ. γυμναστήρια εντός της επιχείρησης ή είχαν γραφεία ορθίων).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ