Bόμβα μεγατόνων του Ecclestone: Πωλείται η F1;

Βόμβα μεγατόνων έριξε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Camp Beckenbauer» ο Bernie Ecclestone καθώς αποκάλυψε πως η Formula 1 μπορεί να αλλάξει χέρια… φέτος!

Αυτή ήταν η απρόσμενη απάντησή του σε σχετική ερώτηση που όπως καταλαβαίνετε, μιας και έχει κλείσει πλέον τα 84, του γινόταν συχνά τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα ο Βρετανός αποκάλυψε πως είναι τρεις οι υποψήφιοι αγοραστές, με έναν από αυτούς να είναι η κοινοπραξία τη RSE Ventures του Stephen Ross και επενδυτών από το Κατάρ!

Όλα αυτά ενώ η συνολική αξία του μετοχικού πακέτου εκτιμάται στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που μέχρι τώρα είχε αποτρέψει ενδιαφερόμενους για το 35% της CVC Capital Partners και το 5% του Ecclestone που «πωλούνται πακέτο» για όποιον θελήσει να αναλάβει τις τύχες του σπορ.

Από τη λίστα υποψηφίων αγοραστών βγήκε πέρυσι η Liberty Media που προτίμησε να δώσει 80 εκατομμύρια δολάρια για τη Formula E, ενώ σύμφωνα με πολλούς, δεν αποκλείεται στους ενδιαφερόμενους να είναι και η Red Bull, σε περίπτωση που ο Dietrich Mateschitz αποφασίσει να αποσύρει τις ομάδες του δεδομένης της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας για την παροχή ανταγωνιστικών μονάδων ισχύος από τη Ferrari.

Ένα άλλο σενάριο που συζητιέται στους κύκλους της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετά τη δήλωση του Ecclestone, κάνει λόγο για πώληση μόνο μέρους του ποσοστού της CVC.

Ότι κι αν γίνει, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τα λόγια του Bernie έχουν βάση, αν ενδεχόμενη εξαγορά θα συμβεί τόσο γρήγορα και φυσικά, ποιος θα είναι ο δικός του ρόλος, αν έχει, την επόμενη μέρα…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ