Η 1η μέρα της Περιστέρας στο πανεπιστήμιο -Τι φορούσε, πώς ζήτησε να την βλέπουν οι φοιτητές & τι έβγαλε από την τσάντα της‏

Η πρώτη μέρα της Μπέτυς Μπαζιάνα στο Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας άφησε πίσω καλές εντυπώσεις στους καθηγητές.

 Οι συνάδερφοι της, τη βρήκαν καταρτισμένη και οι φοιτητές τη βρήκαν... κάπως αγχωμένη. Παράλληλα, απλοί κάτοικοι της πόλης, την παρακάλεσαν να μείνει το βράδυ να τη φιλέψουν σε ταβερνούλες της περιοχής και να δει το πανηγύρι, με τη σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα να απαντάει χαμογελαστή πως.. «Πολύ θα το ήθελα αλλά θα πρέπει να γυρίσω στα παιδιά μου». Η Μπέτυ Μπαζιάνα δεν επισκέφθηκε χθες για πρώτη φορά την Κοζάνη. Όπως φέρεται να είπε είναι μια από τις αγαπημένες της πόλεις τονίζοντας πως θα μπορούσε άνετα να μείνει και μόνιμα...


Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, το... μενού της πρώτης μέρας είχε και εκπλήξεις για την Μπέτυ Μπαζιάνα. Η πρώτη ήταν πως το πανεπιστήμιο στεγάζεται πάνω από σουπερμάρκετ και για να μπει κανείς στις αίθουσες θα πρέπει προηγουμένως να περάσει ή να προσπεράσει το σουπερμάρκετ. ''Δεν της πολυάρεσε αυτό της κυρίας Μπαζιάνα, να κάνει την πρώτη της πανεπιστημιακή διδασκαλία σε χώρο όπου στο ισόγειο στεγάζεται σουπερμάρκετ''. Η δεύτερη έκπληξη ήρθε όταν την πληροφόρησαν ότι στη Φλώρινα, όπου επίσης έχει εγκαταστάσεις το Πανεπιστήμιο, πληρώνουν 350.000 ευρώ τον χρόνο για ρεύμα.

Η κυρία Μπαζιάνα πήγε στην Κοζάνη μέσω Θεσσαλονίκης. Την παρέλαβε από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, ένα μαύρο αυτοκίνητο του Πανεπιστημίου (κάτι που συνηθίζεται). Η αστυνομική παρουσία ήταν διακριτική, σχεδόν ανύπαρκτη, και μόλις η σύντροφος του Πρωθυπουργού μπήκε στο Πανεπιστήμιο ανέλαβε ο υπεύθυνος του τμήματος (Μηχανικών Δικτύων και Υπολογιστών) Θ. Θεοδουλίδης την ξενάγηση. Ηταν απλά ντυμένη, φορώντας παντελόνι (navy blue), ένα λευκό t-shirt και ένα καλοκαιρινό σακάκι στο χρώμα της άμμου.

Ο αντιπρύτανης είπε ότι θα την αντιμετωπίζουν όπως και τους υπόλοιπους καθηγητές, ενώ τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούσαν να καταγράψουν τις αντιδράσεις φοιτητών για τη νέα τους καθηγήτρια. Δείτε το επόμενο βίντεο...

Το απόγευμα, ανακοίνωση εξέδωσε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, με αφορμή τη διαρκή παρουσία, στο χώρο του ιδρύματος, εκπροσώπων των ΜΜΕ, που καλύπτουν το ρεπορτάζ σχετικά με την Περιστέρα Μπαζιάνα. Όπως βλέπετε παρακάτω, ζητείται να μη φωτογραφίζουν ή βιντεοσκοπούν σε χώρους του ιδρύματος, ώστε να μη διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Τι έβγαλε από την τσάντα της η πρώτη κυρία

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος», ο πρύτανης τη ρώτησε αν χρειάζεται κάτι. «Εχω τα πάντα μαζί μου», απάντησε η σύντροφος του πρωθυπουργού και έβγαλε από την τσάντα της ένα laptop, ένα πακέτο σημειώσεων και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ άρχισε την προετοιμασία του μαθήματος. 

Στη σύντομη συνομιλία που είχε με τους καθηγητές, παρουσία της γραμματέως, ζήτησε να μην αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους συναδέλφους της και παρακάλεσε να μην τη βλέπουν ως τη σύντροφο του πρωθυπουργού, αλλά όπως και τους υπόλοιπους διδάσκοντες. «Άλλωστε εγώ και η οικογένειά μου είμαστε σήμερα σε αυτή τη θέση, αύριο θα είμαστε απλοί πολίτες», είπε.

Πηγή: kozanimedia.gr, kozan.gr, Βηματοδότης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ