Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Ποια είναι η χώρα με τους πιο έξυπνους μαθητές; Και ποιο είναι όμως το μυστικό της;

Η Σιγκαπούρη είναι η χώρα με τους πιο έξυπνους μαθητές, σύμφωνα με έρευνα του OECD. Όπως εξηγεί το CNN, η επιτυχία των μαθητών λυκείου έχει βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ το εκπαιδευτικό της σύστημα θα μπορούσε να σταθεί παράδειγμα για όλο τον κόσμο.

«Η Σιγκαπούρη είναι μια εξαιρετική περίπτωση. Αποτελούσε σημαντικό λιμάνι της Βρετανίας πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν η Βρετανία έκλεισε την βάση, η Σιγκαπούρη ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Τώρα είναι μίνα από τις καλύτερες οικονομίες στον κόσμο. Αυτό το κατάφεραν κυρίως μέσω της εκπαίδευσης», εξηγεί ο Marc Tucker, πρόεδρος του Αμερικανικού Κέντρου Οικονομίας και Εκπαίδευσης.

Ποιο είναι όμως το μυστικό της;

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρχε μεγάλη ζήτηση για ανειδίκευτους εργάτες, όμως μετά την δεκαετία του 1970 η οικονομία άλλαξε και με τον ίδιο τρόπο έπρεπε να αλλάξει και το εκπαιδευτικό σύστημα. Πλέον δινόταν έμφαση στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών και όχι της απλής αποστήθισης της εκπαιδευτικής ύλης.

Όπως αναφέρει το CNN, το νηπιαγωγείο -και όχι το δημοτικό- είναι το μέρος όπου χτίζονται τα θεμέλια της γνώσης. Τα παιδιά στην Σιγκαπούρη μαθαίνουν πράγματα από μικρή ηλικία, νιώθοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά όταν φτάνουν στην πρώτη τάξη του δημοτικού.

Τέλος, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι η έμφαση που δίνουν οι γονείς στην εκπαίδευση. Για τους περισσότερους, η εκπαίδευση των παιδιών είναι ένα είδος επένδυσης και ξοδεύουν πολλά χρήματα σε αυτό τον τομέα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ