Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Νέα φοροκαταιγίδα 50 εκατ. ευρώ: Πόσοι και ποιοι θα πληρώσουν επιπλέον φόρο;

Το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να πληρώσουν έξτρα φόρους της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ, καλούνται να βάλουν περίπου 315.000 αγρότες και υπόχρεοι σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ προχώρησε σήμερα στην ανάρτηση στο Taxis νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων, με αυξημένη προκαταβολή φόρου για τους αγρότες ( από το 27,5% στο 55%) και αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τους έχοντες Ι.Χ άνω των 2.500 κυβικών, σκάφη, αεροσκάφη και πισίνες (μετά την αύξηση του φόρου από το 10% στο 13% της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης).

Έως τις 10 Οκτώβρη αναμένεται και η δεύτερη παρτίδα αυξημένων προκαταβολών, αυτή τη φορά για τις επιχειρήσεις (στο 100% από 80%).

Αγρότες και υπόχρεοι σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης, τους οποίους αφορούν τα νέα εκκαθαριστικά, θα βρουν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, μήνυμα από την εφορία. Το εκκαθαριστικό θα το αναζητήσουν στο Taxis και με την Ταυτότητα Οφειλής έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τον έξτρα φόρο σε τρεις δόσεις. Η πρώτη, έως το τέλος Νοεμβρίου, η δεύτερη έως το τέλος Δεκεμβρίου και η τρίτη, έως τις 29 Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 2% , η οποία με νομοθετική διάταξη εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται να καταργηθεί από το 2016.

Από το 2016 άλλωστε, προβλέπεται αύξηση της προκαταβολής φόρου και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η διάταξη η οποία ψηφίστηκε το καλοκαίρι, ορίζει ότι η προκαταβολή φόρου από 55% για τα περυσινά κέρδη, αυξάνεται σε 75% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2015 έως και 31.12.2015. Ένα χρόνο αργότερα αγγίζει το 100% για τα κέρδη που προκύπτουν στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1.1.2016 και εφεξής.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ