Δράκοι, ξωτικά, νεράιδες στο ΦantastiCon, πρώτο συνέδριο για το Φανταστικό στην Αθήνα το σαββατοκύριακο

Δράκοι, ξωτικά και μυθικοί ήρωες καταλαμβάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο την Ελληνοαμερικανική Ενωση, όπου φιλοξενείται το ΦantastiCon 2015, το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο για την κουλτούρα του Φανταστικού στη λογοτεχνία, το σινεμά, το θέατρο, τα βιντεοπαιχνίδια, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες. 

Το ιδιαίτερο αυτό συνέδριο, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Φανταστικού σε συνεργασία με την Ενωση και το Hellenic American College, υπόσχεται στους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες μία ψυχαγωγική όσο και εποικοδομητική εμπειρία, ανεξαρτήτως από το αν είναι ήδη φανατικοί λάτρεις του Φανταστικού ή έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το συγκεκριμένο υπο-είδος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παιχνίδια ρόλων και επιτραπέζια, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, μετάφρασης, αλλά και... κατασκευής αλυσιδωτού θώρακα, αφιερώματα στον ηθοποιό Κρίστοφερ Λι και τους συγγραφείς Τέρι Πράτσετ και Τάνιθ Λι, ανοιχτές συζητήσεις, παρουσιάσεις, απονομή των βραβείων ΦantastiWords 2015 και ένα διαγωνισμό συγγραφής διηγήματος σε μόλις 75 λεπτά. Ακόμα, ο ψυχολόγος και συγγραφέας Γιώργος Ιωαννίδης μιλάει για το «Νεκρονομικόν: Από το φαντασιακό του Λάβκραφτ στα αληθινά (;) μαγικά βιβλία σήμερα», η Greek LARP Society διδάσκει στους επισκέπτες πώς να κατασκευάσουν οπλισμό από απλά αντικείμενα για χρήση σε ζωντανά παιχνίδια ρόλων, ενώ ευφάνταστες χειροποίητες στολές διεκδικούν τη διάκριση στον διαγωνισμό «Fantasy Champions - ΦantastiCon Costume Parade».

Εξίσου πολυσυλλεκτικό είναι το καλλιτεχνικό σκέλος της διοργάνωσης, με συναυλία της Fantasy Choir, της μοναδικής ελληνικής χορωδίας με ρεπερτόριο από έργα fantasy, κέλτικη μουσική από το σύνολο Iernis, ένα σκηνικό δρώμενο του Συλλόγου Φίλων Τόλκιν εμπνευσμένο από την ιστορία του Τούριν Τούραμπαρ, προβολή της μεγάλου μήκους ταινίας «Ο χειμώνας» του 3D animator και καλλιτέχνη οπτικών εφέ Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα, παραστάσεις αφήγησης και χορού, αναγνώσεις διηγημάτων από τους Γιώργο Γυφτάκη και Γιώργο Μπελαούρη, κ.ά.

Από τις 11 το πρωί ώς τις 9 το βράδυ στην Ελληνοαμερικανική Ενωση (Μασσαλίας 22). Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www. fantasticon.gr.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ