Δ. Κουτσούμπας: Τώρα είναι η ώρα της της ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη έτοιμα τα αντεργατικά – αντιλαϊκά νομοσχέδια, που θα κατατεθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, εν όψει και της αξιολόγησης του Οκτώβρη από το λεγόμενο «κουαρτέτο», ανέφερε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στην Κοινβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
 

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ερχονται οι νέες μειώσεις στις συντάξεις, που από του χρόνου θα πιάσει και χαμηλοσυνταξιούχους, οι νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, οι περικοπές σε προνοιακά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ, ξεκινάει η συζήτηση για περαιτέρω ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, έρχονται τα νέα ραβασάκια της εφορίας, με τον ΕΝΦΙΑ του 2015, θεσπίζονται νέα χαράτσια στη φορολογία αγροτών, με απογείωση του φόρου εισοδήματος και φορολόγηση των κάθε είδους επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, η εξάλειψη του μειωμένου ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο κ.ά.


Ο κ. Κουτσούμπας έκανε ακόμη λόγο για νέα φοροληστεία, με σταδιακή αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από το 55% στο 100% για αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και εμπόρους, μικρές επιχειρήσεις, καθώς και για εργαζόμενους με μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών.
Αναφέρθηκε επίσης στην κατάργηση στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που, όπως είπε, θα γενικευτεί το επόμενο διάστημα, μίλησε για αύξηση και μονιμοποίηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», πετσόκομμα του επιδόματος θέρμανσης, μείωση της προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για χρέη σε εφορίες και τράπεζες.
Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, δρομολογούνται οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις, δηλαδή οι ιδιωτικοποιήσεις, η πλήρης εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
«Τώρα είναι η ώρα της της ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος»
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «η κυβέρνηση, αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ψήφισαν το μνημόνιο και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, θα αξιοποιήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα για να πουν ότι ο λαός έχει δώσει τη συναίνεσή του, την έγκρισή του, ότι έχει νομιμοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο».
«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ο λαός να αποδεχτεί αυτή την -σε βάρος του- ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, ανεξάρτητα από τι ψήφισε στις εκλογές» τόνισε και υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η ώρα της ενεργητικής στάσης, της συμβολής στην ανάπτυξη της μαζικής, συλλογικής πάλης, στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στην αλληλεγγύη». 
«Καμία στήριξη ή ανοχή στην κυβέρνηση»


Ο ΓΓ του ΚΚΕ διεμήνυσε ότι το κόμμα, «συνεπές σε όσα έλεγε και προεκλογικά, δεν πρόκειται να στηρίξει ή να δώσει ανοχή στη νέα κυβέρνηση που θα συνεχίσει μια σκληρή πολιτική, συνέχεια των πολιτικών που άσκησαν οι προηγούμενοι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τους εκάστοτε πρόθυμους συμμάχους τους».
Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του και κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, μέχρι την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή, ουσιαστικά θα σιγοντάρουν, θα δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση, για να περνά χωρίς σκοπέλους το αντιλαϊκό της έργο».  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ