Νέα Δημοκρατία: Δεν θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Την απόφαση να μην "κατέβει" υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας πήρε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στις 18:00 το απόγευμα λήγει η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους όσοι θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ανάμεσα σε αυτούς δεν θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης "φλέρταρε" με την ιδέα να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Μάλιστα, έφτασε στην Αθήνα αργά το βράδυ της Πέμπτης (01.10.2015) όμως η αιτία δεν ήταν η κούρσα της διαδοχής στη ΝΔ. Άλλωστε, ο κ. Αβραμόπουλος θα αναχωρήσει ξανά για τις Βρυξέλλες το Σάββατο.

Ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε ασφυκτικές πιέσεις να μπει στην κούρσα τη διαδοχής και να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία. Όμως τελικά, αποφάσισε να "κλείσει" τα... αυτιά του στις σειρήνες και να μην θέσει υποψηφιότητα.

Αιτία η διαφωνία του με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θεωρεί πως πρόκειται για μια διαδικασία που θα "τραυματίσει" την ενότητα της παράταξης και γι’ αυτό θέλησε να μην συμμετέχει.

Μόνο αν επρόκειτο για μια ενωτική υποψηφιότητα θα μπορούσε να το αποφασίσει, αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Έτσι, ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν αποφάσισε να μην εγκαταλείψει τις Βρυξέλλες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να διατηρήσει τη θέση του, την οποία άλλωστε θεωρεί πολύ σημαντική.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ