Το Ντουμπάι σπάει τα ρεκόρ με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Meydan one - 5 παγκόσμια ρεκόρ

Ένα νέο, πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα έκανε τα αποκαλυπτήρια στο τέλος του Αυγούστου στο Ντουμπάι, το οποίο σκοπεύει να «σπάσει» όχι 1 αλλά 5 παγκόσμια ρεκόρ, μέχρι το τέλος της κατασκευής του το 2020.

Όταν μιλάμε πλέον για πολυτέλεια και πρωτοπορία, δεν γίνεται να μην αναφερόμαστε και στο Ντουμπάι, ειδικά μετά το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα Meydan One, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020, κερδίζοντας πολλές θέσεις στο βιβλίο Guinness.

Στο συγκρότημα αυτό συναντάμε τον ψηλότερο κατοικημένο πύργο και το ψηλότερο παρατηρητήριο 360 μοιρών στα 711 μέτρα, ενώ τα ρεκόρ δεν σταματούν εκεί. Το ψηλότερο εστιατόριο του κόσμου θα φιλοξενείται στο συγκρότημα στα 675 μέτρα, όπως και το μεγαλύτερο σιντριβάνι (420 μέτρα), αλλά και η μεγαλύτερη εσωτερική πλαγιά για σκι με 1,2 χιλιόμετρα μήκος και 180 μέτρα ύψος.

Ειδικά οι λάτρεις του σκι είναι ήδη ενθουσιασμένοι, αφού το χιόνι είναι λίγο δυσεύρετο στο Ντουμπάι με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 45 βαθμούς, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία και να δροσιστούν στο υδάτινο πάρκο Crystal Lagoon και σε μια παραλία 300 μέτρων άμμου.

Το τεράστιο Meydan One Mall θα καλύπτει 540 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, φιλοξενώντας 652 μαγαζιά, κάτι που σημαίνει ότι όσοι από τους 78.300 ενοίκους το εξερευνήσουν, θα κάνουν καλή… γυμναστική. Εκτός, βέβαια, αν προτιμήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις έκτασης 25 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.
Κι αν αναρωτιέστε το κόστος όλου αυτού; Μόλις 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια…

Πηγή: gulfnews.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ