Την Κυριακή η μεγαλύτερη τραίνο- ποδήλατο -βόλτα στην Ελλάδα - Για δεύτερη συνεχή χρονιά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιστρέφει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, η μεγαλύτερη ΤΡΑΙΝΟ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΒΟΛΤΑ στην Ελλάδα. 

Ποδηλάτες –και όχι μόνο- δίνουν ραντεβού στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης και πηγαίνουν στην Βυρώνεια Σερρών και από εκεί ποδηλατώντας στον σπάνιο υγρότοπο της Κερκίνης, για την «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών» (EuroBirdwatch).

Μία ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να ζήσουν συναρπαστικές στιγμές κοντά στη φύση, με δράσεις (παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιγνίδια κ.α) που προγραμματίζει ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Στόχος της εκδήλωσης, μοναδική του είδους στην Ελλάδα, είναι η ανάδειξη της πετυχημένης σύμπραξης ποδηλάτου και τραίνου, ως εναλλακτικών και οικολογικών μέσων μετακίνησης.

Η ΤΡΑΙΝΟ-ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΒΟΛΤΑ είναι μια ιδέα του «Μεθοριακού» Σταθμού» στην Βυρώνεια Σερρών, πρόκειται για έναν παλιό σταθμό τραίνων που μετατράπηκε σε παραδοσιακό καφε-μεζεδο-παντοπωλείο- και φίλων του ποδηλάτου από την Θεσσαλονίκη. Τον συντονισμό της διοργάνωσης έχει αναλάβει η Πολιτιστική Εταιρεία Σιντικής, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης. Στην περυσινή εκδήλωση, έλαβαν μέρος 200 ποδηλάτες ενώ φέτος ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί.


Την εκδήλωση στηρίζουν: PROTERGIA (μέλος του Ομίλου Μυτιληναίου), Ξενοδοχείο Χαμάμ Αγκίστρου, Νερό ΒΙΚΟΣ και ο Μεθοριακός Σταθμός. Επίσης : Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α Σιντικής, BIKE in art, Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, Δίκτυο EUROVELO, Δήμος Σιντικής, Όμιλος UNESCO Σερρών, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΑΓΚΙΣΤΡΟ ΔΡΑΣΗ», Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Α, Κρεοπωλείο ΜΠΟΡΑΣ. Ράδιο Θεσσαλονίκη, ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ, AUTO MOTO, EΓΝΑΤΙΑ TV, Star Βορ. Ελλάδος, ΕΡΑ Σερρών, Ράδιο και τηλεόραση ΕΠΙΛΟΓΕΣ, εφημερίδα «Καθημερινός Παρατηρητής», Ράδιο Σιντική, Ψίθυροι της Σιντικής, fonh.gr, serreslife.gr, visitserres.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.trainbikeride.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ