Είναι επίσημο: Υποψήφιος για αρχηγός της ΝΔ και ο Ε. Μεϊμαράκης – Κατέθεσε πάνω από 50 υπογραφές

Επίσημα ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής, θα καταθέσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού, ενώ αύριο επίσης, σε κατάθεση της δικής του υποψηφιότητας θα προχωρήσει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η δήλωση Μεϊμαράκη

Με έμφαση στην αφοσίωση με την οποία υπηρέτησε διαχρονικά την ΝΔ, την εμπειρία αλλά και τις ανάγκες του σήμερα και την προοπτική του αύριο, ο Ευ. Μεϊμαράκης ζήτησε την ψήφο των μελών της ΝΔ για να «χτίσουμε την νέα Νέα Δημοκρατία» όπως είπε.

Ο κ. Μεϊμαράκης άφησε σαφείς αιχμές για όσους εγκατέλειψαν το κόμμα «και τώρα συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ» και όσους αποστασιοποιήθηκαν όταν η ΝΔ ήταν στα «κάτω» της. Σημεία από την δήλωση του Ευ. Μεϊμαράκη:

Πριν μια ώρα κατέθεσα την υποψηφιότητά μου για την διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ.
Οι εποχές έχουν αλλάξει.
Στις εκλογές είχαμε 46% αποχή μαζί με λευκά και άκυρα.
Ξέρω τις δυσκολίες που νιώθει ο κάθε Έλληνας πολίτης.
Ξέρω και ακούω τις εύκολες προτάσεις και λύσεις γιατί έτσι, αυτές οι προτάσεις αρέσουν. Είναι στο στιλ «γκρέμισέ τα όλα».
Εγώ όμως πιστεύω στο χτίσιμο, στη γοητεία της επανεκκίνησης. Γι' αυτό και βλέπω ότι η ΝΔ με πολύ σεβασμό στην ιστορία της
Ημουν κοντά της στα πάνω της και στα κάτω της.
Δεν την βαρέθηκα ποτέ, ούτε απομακρύνθηκα ακόμη και όταν ΝΔ ήταν στα κάτω της.
Ήμουν παρών και στα δύσκολα όπως και το φετινό εκλογικό καλοκαίρι που κλήθηκα να αναλάβω
Εις γνώσιν δυσκολιών και οργανωτικής διάλυσης που υπήρχε ανέλαβα το βαρύ φορτίο. Αντιθέτως, κάποιοι άλλοι αφού τους τίμησε η ΝΔ έγιναν υπουργοί και υφυπουργοί την εγκατέλειψαν. Κάποιοι συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι παρέμειναν αμέτοχοι στα κομματικά δρώμενα επειδή το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει.


Εγώ την υπηρέτησα ανεξαρτήτως του ποιος ηγείτο. Θεωρώ ότι είναι πυλώνας της δημοκρατίας.
Με την εμπειρία του χθες, με τις ανάγκες του σήμερα και την προοπτική του αύριο όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε την αυριανή νέα ΝΔ. Με τη συμμετοχή των πολιτών θα χτίσουμε την πρότασή μας
Η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ