Καταδικάστηκε για ένοπλες ληστείες στην Κρήτη αλλά η ζωή του έγινε ταινία - Υποστηρίζει ότι είναι αθώος

Ο Μαρκ Μάρκου που καταδικάστηκε πριν από 5 χρόνια σε κάθειρξη 18 ετών για ένοπλες ληστείες στην Κρήτη, υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Η ιστορία του έγινε ταινία.
 

Ο Μαρκ Μάρκου, αλβανικής καταγωγής, καταδικάστηκε το 2010 σε κάθειρξη 18 χρόνων για συμμετοχή σε ένοπλες ληστείες στην Κρήτη. Από τότε μέχρι και σήμερα υποστηρίζει ότι είναι αθώος.


Η σύζυγός του, Τζούλι Μάρκου, ιρλανδικής καταγωγής, άρχισε από την πρώτη στιγμή έναν αγώνα προκειμένου να αποδείξει ότι ο άνδρας της είναι αθώος. 
Το blog της και οι αναρτήσεις της, στάθηκαν η αφορμή για τον Ιρλανδό σκηνοθέτη Aoibheann O’Sullivan να κάνει ταινία τη ζωή του Μαρκ Μάρκου που υποστηρίζει στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές ότι όταν έγιναν οι ληστείες, ο ίδιος δεν βρισκόταν στην Κρήτη, αλλά στην πατρίδα της συζύγου του στην Ιρλανδία. Το δικαστήριο όμως -όπως αναφέρει το cretalive.gr- δεν πείστηκε και τον καταδίκασε στην πολυετή κάθειρξη.
Οπως λέει ο O’Sullivan στην dublininquirer.com, αρχικά είχε πολλές αμφιβολίες για την αθωότητα του Μάρκου. Αλλά με τον καιρό και καθώς έβλεπε τα στοιχεία, πείστηκε γι αυτήν και έτσι αποφάσισε να γυρίσει την ταινία, η οποία θα προβληθεί για πρώτη φορά την ερχόμενη Παρασκευή στην πανεπιστημιούπολη του Γκρίφιθ της Ιρλανδίας.


Αφορμή για τον Ιρλανδό
σκηνοθέτη ήταν ένα tweet που διάβασε και πληροφορήθηκε για την υπόθεση, πριν επισκεφθεί το blog της γυναίκας του Μάρκου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ