O Άκης Πετρετζίκης μας ενθουσιάζει: Σπαγγέτι aglio e olio για ένα λαχταριστό μεσημεριανό

Μια απίθανη συνταγή που θα λατρέψετε!

Συστατικά
1 συσκευασία σπαγγέτι Νο5
1/3 κούπας καλό ελαιόλαδο
6 σκ. σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
5 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
½ κ.γ. μπούκοβο ή 1 μικρό καυτερό τσίλι σπασμένο
μπόλικο φρέσκο μαιντανό ή φρέσκο βασιλικό
1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη + έξτρα για σερβίρισμα
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει στο οποίο προσθέτουμε και τον κύβο για να διαλυθεί και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 1 ½ κούπα από το νερό που έβρασαν στην άκρη. Κρατάμε τα μακαρόνια ζεστά ανακατεύοντας τα με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε το σκόρδο σε μια ρηχή πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με το ελαιολαδο και φρέσκο θυμάρι για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των μακαρονιών, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να μειωθεί κατά 1/3.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε απο την φωτιά, προσθέτουμε τον μαιντανό, την παρμεζάνα και αφήνουμε 5 λεπτά τα μακαρόνια μέχρι να αποροφήσουν την σάλτσα.
Ελεγχουμε αν χρειαζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με εξτρα παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ