Τσίπρας σε ομογενείς: Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξε το με επενδύσεις

Έκκληση στους ομογενείς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα τώρα που η χώρα τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Hellenic Initiative.

Ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε σε δεξίωση που έγινε στον Πύργο 4 του World Trade Center, παρουσία της Γιάννας Αγγελόπουλου, του Επιτρόπου μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου και επιφανών ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών όπως ο Τζον Κάλαμος και ο Τζον Κατσιματίδης.

"Η Ελλάδα σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Ξέρω ότι όλοι σας αγαπάτε την Ελλάδα. Tώρα δεν υπάρχει δικαιολογία για να απέχετε καθώς η χώρα μπήκε σε περίοδο πολιτικής σταθερότητας, με κυβέρνηση τετραετίας η οποία «έχει στρατηγικό όραμα για τη χώρα. Δεν έχει σημασία αν είσαι δεξιός η αριστερός είμαστε όλοι Έλληνες", είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε και της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου, η οποία όπως είπε "παρά τα δύσκολα σημεία της, διασφαλίζει την απαιτούμενη οικονομική σταθερότητα". "Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα. Περιλαμβάνει ακόμη την δέσμευση των πιστωτών για ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, εφόσον περάσουμε επιτυχώς την πρώτη αξιολόγηση", επεσήμανε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι στόχος είναι να βγει η χώρα ξανά στις αγορές και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να γίνει η Ελλάδα ελκυστική για επενδύσεις και στάθηκε κυρίως στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και του δημόσιου τομέα. "Θέλουμε ένα φορολογικό σύστημα στο οποίο ο καθένας θα πληρώνει αναλόγως με τις δυνατότητές του. Ένα φορολογικό σύστημα που θα διακρίνεται από διαφάνεια, χωρίς να εξαιρεί κανέναν", είπε.

Πηγή: New Greek TV

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ