Παθαίνουν ακράτεια & αιμορραγίες από τους πολλαπλούς βιασμούς - Τις σκοτώνουν όταν δεν αντέχουν άλλο σεξ

Μπορεί η διεθνής κοινότητα να γνωρίζει για τις απαγωγές νεαρών κοριτσιών από τους αντάρτες της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, τον Απρίλιο του 2014 ή για τους βιασμούς των γυναικών της θρησκευτικής μειονότητας των Γιεζίντι από τους τζιχαντιστές, αλλά, οι βιασμοί και οι απαγωγές των γυναικών από τους στρατιώτες στο Νότιο Σουδάν δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές.

Μια 38χρονη  γυναίκα και μητέρα πέντε παιδιών, η Nyabena από το χωριό Rubkona, κατάφερε να διαφύγει από το στρατόπεδο του στρατηγού Matthew Puljang, που την κρατούσαν αιχμάλωτη και περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) τη εφιαλτική ζωή που βίωσε στα χέρια των στρατιωτών. Η άτυχη γυναίκα αποκαλύπτει ότι μια νύχτα οι κυβερνητικοί στρατιώτες μπήκαν στο χωριό της, εκτέλεσαν τους άνδρες και τα νεαρά αγόρια, έκαψαν και λεηλάτησαν τα σπίτια του χωριού και απήγαγαν τις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια.

Η γυναίκα οδηγήθηκε μαζί με τις άλλες αιχμάλωτες στο στρατόπεδο του στρατηγού Matthew Puljang, στην πόλη Kotong, ο οποίος από τον Δεκέμβριο του 2013 είναι επικεφαλής της πολιτοφυλακής SPLA και μάχεται στο πλευρό του κυβερνητικού στρατού εναντίον των ανταρτών. Η 38χρονη γυναίκα αναφέρει ότι την ημέρα εκείνη και οι άλλες 40 γυναίκες, που είχαν απαχθεί μαζί της, εργαζόντουσαν στα χωράφια και στην άντληση νερού, ενώ το βράδυ οι στρατιώτες τις έδεναν στα κρεβάτια τους και τις βίαζαν.

Όπως αποκαλύπτει η γυναίκα από τα χέρια των κυβερνητικών στρατιωτών δεν γλίτωναν, ούτε ανήλικα κορίτσια, που είχαν απαχθεί μαζί με τις μητέρες τους ή τις μεγαλύτερες αδελφές τους.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της Nyabena, δέκα άνδρες περίμεναν την σειρά τους για να την βιάσουν κάθε βράδυ και αυτό επαναλαμβανόταν επί δύο μήνες, ενώ εκείνη τους εκλιπαρούσε να την αφήνουν, τουλάχιστον, με έναν άντρα κάθε φορά, αφού συχνά την βίαζαν πολλοί μαζί... Κοινό σύμπτωμα όλων αυτών των γυναικών είναι η ακράτεια και οι αιμορραγίες ενώ όσες δεν άντεχαν πια να κάνουν σεξ ή αφήνονται ελεύθερες ή τις εκτελούν. Πάντως, σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας από το Νότιο Σουδάν, όσες από τις γυναίκες, που είχαν απαχθεί και ζούσαν στο στρατόπεδο, αρνήθηκαν να εργαστούν για τους στρατιώτες είχαν εξαφανιστεί «μυστηριωδώς».

Το Νότιο Σουδάν είναι το νεότερο κράτος στον κόσμο, καθώς απέκτησε την ανεξαρτησία του από το Σουδάν μόλις το 2011, μετά από ένα δημοψήφισμα, που διενεργήθηκε τον Ιανουάριο του ίδιου έτους και μετά από έναν εμφύλιο πόλεμο, που άρχισε το 1983 και τελείωσε το 2005, αφήνοντας, ωστόσο, ακόμα, «ανοιχτά μέτωπα». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ