Ν. Τραμπ: Αν εκλεγώ θα διώξω όλους τους Σύρους πρόσφυγες - Μπορεί να είναι τζιχαντιστές

Αδιαφιλονίκητο φαβορί παραμένει η υποψηφιότητα του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ. 

Ο 69χρονος μεγιστάνας κατεβαίνει στην «αρένα», απέναντι στον Τζέμπ Μπους και την Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ρεπορτάζ του AFP, ο κύριος Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι σε περίπτωση που αναλάβει τα ηνία δεσμεύεται να διώξει τους σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφος της χώρας, υπό το φόβο ότι είναι «μεταμφιεσμένοι» μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. 

Μετά την έναρξη του εμφύλιου πολέμου στη Συρία, οι ΗΠΑ έχουν υποδεχθεί περίπου 1.500 πρόσφυγες, ενώ άλλοι 300 αναμένεται να γίνουν δεκτοί έως τον Οκτώβριο, όπως έχει γνωστοποιήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Εφιστώ την προσοχή στους πρόσφυγες που έρχονται από την Συρία. Αποτέλεσμα της μαζικής μετανάστευσης. Αν εκλεγώ, θα γυρίσουν στην πατρίδα τους«, φέρεται να έχει δηλώσει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το AFP.

Στην ομιλία του, που κράτησε λίγο παραπάνω από μια ώρα, ο Τραμπ που δείχνει να πηγαίνει καλά στις δημοσκοπήσεις, θέλησε να επισημάνει το φόβο και την ανησυχία του για το ζήτημα. Εκτιμά λοιπόν, ότι οι πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη χώρα τους έπειτα από χρόνια εμφύλιου πολέμου και φτάνουν στο αμερικανικό έδαφος, θα μπορούσαν να είναι μαχητές του ισλαμικού κράτους. 

 

«Θα μπορούσαν να είναι; Γιατί όχι; Αλλά δεν ξέρω κιόλας», δηλώνει, ενώ εκφράζει την απορία του γιατί αυτοί οι άντρες επιλέγουν να μετακινηθούν στην Αμερική, αντί να μένουν στη χώρα τους και να πολεμούν. 

Και συνεχίζει, αναφέροντας: «Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο τέχνασμα όλων των εποχών. Ισως, μια στρατιά 200.000 ανθρώπων, ποιος ξέρει... Αλλά, ναι αυτό θα μπορούσε να είναι δυνατό».

Νωρίτερα, μέσα στο μήνα ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα υποδεχθούν επιπλέον σύρους πρόσφυγες στο έδαφός τους, μια δήλωση με την οποία διαφοροποιείται η μέχρι πρότινος θέση της Ουάσιγκτον που παρέμενε αμετακίνητη στον αριθμό των 1.500 Σύρων προσφύγων που έχει υποδεχθεί από το 2011.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι η πρώτη φυσιογνωμία που εκπέμπει συναγερμό σχετικά με την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους και τις δυνατότητές του, όπως και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, που χρησιμοποιούν τα «κύματα» μετανάστευσης για να εισέλθουν στις ΗΠΑ ή την Ευρώπη. 

Παρόμοιες ανησυχίες έχουν εκφράσει ρεπουμπλικανοί νομοθέτες και αξιωματούχοι της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.  

Και μην νομίζετε ότι είναι η πρώτη φορά που ο 69χρονος δισεκατομμυριούχος εκφράζει περίεργες απόψεις. Σε άλλη ομιλία του μέσα στο καλοκαίρι είχε δηλώσει ότι «οι ΗΠΑ είναι μια χώρα του τρίτου κόσμου» και όταν εξήγγειλε ότι θα χτίσει έναν νέο σινικό τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει ροές μεταναστών και μάλιστα ότι θα υποχρεώσει την Μεξικανική κυβέρνηση αν το χρηματοδοτήσει. 

Εκπληκτοι έμειναν οι δημοσιογράφοι όταν τον άκουσαν να λέει ότι η ανεργία στην χώρα έχει φτάσει στο 18 έως 20% ενώ όλοι γνωρίζουν ότι είναι 4%. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ