Άνω κάτω οι Βρετανικές αρχές: Διέρρευσε βίντεο με κρατούμενους να κάνουν πάρτι στα κελιά τους με αλκοόλ & ναρκωτικά

Οι Βρετανικές αρχές ερευνούν ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει μεθυσμένους κρατούμενους να κάνουν πάρτι στα κελιά τους με αλκοόλ και ναρκωτικά.

Στιγμιότυπα από τη γιορτή – που φέρεται να είναι ένα πάρτι γενεθλίων – δείχνει τους κατάδικους να πίνουν αλκοόλ από ένα πλαστικό δοχείο, να χορεύουν ημίγυμνοι στο στενό κελί και να καπνίζουν ναρκωτικά.

Το βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αυτή την εβδομάδα. Αρχικά είχε κυκλοφορήσει στην κρυπτογραφημένη υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp μεταξύ πρώην φυλακισμένων, ωστόσο ένας από τους αυτούς είχε τη φαεινή ιδέα να το αναρτήσει στο Facebook.

Την ανάρτηση έκανε ένας πρώην τρόφιμος της φυλακής Belmarsh στο νοτιοανατολικό Λονδίνο με λεζάντα: «Ετσι περνάμε τα πάρτι γενεθλίων με τη παρέα στη φυλακή»

Δεν είναι σαφές ωστόσο σε ποια φυλακή έγινε το πάρτι- αν και ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ότι δεν ήταν η Belmarsh.

Οι κανόνες της φυλακής απαγορεύουν στους κρατούμενους το αλκοόλ, το κάπνισμα και τα κινητά τηλέφωνα καθώς και την καταγραφή και δημοσίευση μη εγκεκριμένων ντοκουμέντων.

Ο υπουργός φυλακών Αντριου Σέλους δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σοκαριστικό βίντεο. Συμπεριφορά σαν αυτή δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνει χώρα στη φυλακή. Διερευνούμε το θέμα και όποιος έχει σπάσει τους κανόνες της φυλακής θα αφαιρεθεί από τα προνόμιά του και θα προστεθεί επιπλέον χρόνος στην ποινή του. Αν υπήρξαν αποτυχίες στην εποπτεία των κρατουμένων, θα πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα και στο προσωπικό»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ