«Bon Appétit!», μια όπερα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει με τενόρο τον Στέλιο Παρλιάρο!

Είσαι στο θέατρο. Τα φώτα σβήνουν, τα κινητά εξαφανίζονται, τα μουρμουρητά παύουν και στη σκηνή εμφανίζεται ο…Στέλιος Παρλιάρος. Δίπλα του η θρυλική Julia Child, ανταγωνίζεται τον Έλληνα βασιλιά της ζαχαροπλαστικής σε έναν αγώνα κέικ. 

Όχι, η σεφ που κατάφερε να φέρει τη γαλλική κουζίνα στα σπίτια όλων των Αμερικάνων, δεν αναστήθηκε, ο Στέλιος Παρλιάρος δεν αποφάσισε να ασπαστεί την υποκριτική τέχνη (προτιμά τη δική του) και αυτό που παρακολουθείς δεν είναι άλλο από τη διάσημη όπερα «Bon Appétit!», του Αμερικανού συνθέτη Lee Hoiby.

Η ομάδα όπερας «The Medium Project», πίσω από την οποία βρίσκονται δημιουργικοί άνθρωποι που θέλουν να φέρουν τη σύγχρονη όπερα πιο κοντά στο ευρύ κοινό, έκανε και πάλι το θαύμα της.

Η όπερα «Bon Appétit!», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή την έκθεση «Δώρα της Γης με αντοχή στο χρόνο», που είναι και η συμμετοχή του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ στην 5η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης. Στο πνεύμα του αποφθέγματος της Julia Child «Η μαγειρική δεν είναι αγγαρεία, αλλά χαρά», η όπερα του Hoiby αφήνει την αίσθηση στους θεατές ότι παρακολουθούν τη δημιουργία μιας «λιχουδιάς», τόσο μουσικής όσο και γαστρονομικής. Για τις ανάγκες της παράστασης μάλιστα, η κουζίνα των ιδρυτών Νέστορα και Αλίκης Τέλλογλου θα μεταφερθεί στη σκηνή από το εκθετήριο, όπου βρίσκεται.

Η όπερα θα παρουσιαστεί σε τρεις μόνο παραστάσεις, Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 21.00 και Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 18.00 και στις 21.00. Σε αυτές, θα παρακολουθήσετε τον Στέλιο Παρλιάρο να ανταγωνίζεται τη Julia Child (την οποία υποδύεται η Μαρία Βλαχοπούλου) στην παρασκευή του φημισμένου κέικ «Le Gâteaux au Chocolate L’ Eminence Brune», σε έναν γλυκό αγώνα μεταξύ του σύρματος ζαχαροπλαστικής και του μίξερ. Το κέικ της παράστασης, παρασκευάζεται σε πραγματικό χρόνο, με αληθινά υλικά (και μυρωδιές), κι αληθινό ζαχαροπλάστη! Μην το χάσετε, γιατί όπως έλεγε και η Julia Child «η σοκολάτα είναι πολύ πιο σύνθετη από ό,τι ο καθένας από εμάς υποψιάζεται».

Info: Γενική είσοδος €10, μειωμένη €7, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ, Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη, 2310 991610

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ