Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Άσκηση με λάστιχα: 8 καλοί λόγοι για να τη δοκιμάσετε - Δείτε τους!

Τα λάστιχα ενδυνάμωσης (resistance bands) δεν είναι κάτι καινούργιο στον χώρο του fitness. Υπάρχουν εδώ και αρκετές δεκαετίες, όμως οι περισσότεροι ασκούμενοι τα έχουν συνδυάσει – λανθασμένα – αποκλειστικά με προγράμματα αποθεραπείας από τραυματισμούς σε γόνατα ή ώμους. 

Η αλήθεια είναι ότι τα λάστιχα μπορούν να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά και για τις παραπάνω επιπτώσεις, όμως θα ήταν… αμαρτία η χρήση τους να περιορίζεται εκεί. Τα λάστιχα μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην προσπάθειά σας για μυϊκή ενδυνάμωση ή υπερτροφία, και για κάψιμο λίπους και γενικότερη φυσική κατάσταση. Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη τους;

* Είναι πάμφθηνα (για αυτά που προσφέρουν): Ένα ζευγάρι λάστιχα κοστίζει περί τα 8-10€, ενώ ένα full set υψηλής ποιότητας με ποικίλες αντιστάσεις δεν κοστίζει παραπάνω από 60€. Επίσης, αντέχουν αρκετά χρόνια, αρκεί να τα φυλάσσετε σε σκιερό μέρος και να τα προστατεύετε από περιττές φθορές.

* Απευθύνονται σε όλους: Είτε είστε αρχάριοι, είτε μέσης εμπειρίας, είτε προχωρημένοι, πάντα θα υπάρχει ένα λάστιχο για εσάς. Κυκλοφορούν σε τεράστια ποικιλία αντίστασης, ενώ αρκετές σειρές προσφέρουν τη δυνατότητα συνδυασμού διαφορετικών λαστίχων σε ένα, με χρήση ειδικών κρίκων. Αν λοιπόν συνηθίσετε μια αντίσταση, πολύ απλά προσθέτετε ακόμα μία.

* Ταιριάζουν στις πιο συνηθισμένες ασκήσεις: Μεγάλο ποσοστό των ασκήσεων που κάνετε με λάστιχα, αποτελούν «αντιγραφή» αντίστοιχων ασκήσεων με ελεύθερα βάρη ή μηχανήματα που κάνατε και στο γυμναστήριο. Επομένως ο χρόνος για να τις μάθετε είναι ελάχιστος – εφ’ όσον γνωρίζετε την σωστή τεχνική εξ’ αρχής.

* Γυμνάζουν όλο το σώμα: Με ένα σετ λαστίχων μπορείτε να γυμνάσετε αποτελεσματικά όλο το σώμα, και να δώσετε έμφαση σε κάθε μυϊκή ομάδα.

* Εξοικονομούν χώρο: Δεν πιάνουν χώρο όπως π.χ. ένας αλτήρας ή μια μπάρα, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για χρήση στο σπίτι ή οπουδήποτε έχετε ακόμα και τα ελάχιστα τετραγωνικά. Όταν τελειώσετε την προπόνησή σας, απλά τα βάζετε σε μια τσάντα μέχρι την επόμενη και ξεμπερδεύετε. 

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - in2life.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ