Έρευνα... αποκάλυψη: Πες μου πως προτιμάς να κοιμάσαι με το έτερον ήμισυ να σου πω το πρόβλημα στη σχέση σας

Νέα έρευνα υποστηρίζει πως ο τρόπος που κοιμάσαι με τον/ την σύντροφό σου αποκαλύπτει τα πάντα για την ερωτική σου ζωή, τις προτιμήσεις σου και τα πραγματικά συναισθήματα για αυτόν

Οι στάσεις του σώματος την ώρα που κοιμόμαστε φανερώνουν τα κρυφά μηνύματα του υποσυνείδητου και όσα αισθανόμαστε πραγματικά για το άλλο μας μισό.

Η στάση "κουταλάκια"
 
 
Η ονομασία αυτής της στάσης προέρχεται από το αγγλικό spooning και τα σώματα και των δυο είναι στραμμένα προς την ίδια κατεύθυνση. Η στάση αυτή φανερώνει μια υγιή σχέση μεταξύ του ζευγαριού και την επιλέγει το 1/3. Η ψυχολόγος  Corrine Sweet αναφέρει ότι πρόκειται για παραδοσιακή στάση και είναι δείγμα εμπιστοσύνης μεταξύ του ζευγαριού.
 
Παράλληλα, η συγκεκριμένη στάση είναι σημάδι ευτυχίας και πως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στην ερωτική του ζωή.

Η στάση "κυνηγητό"
 
Η συγκεκριμένη στάση είναι παρόμοια με τη στάση "κουταλάκια", ωστόσο δείχνει ότι ο ένας εκ των δυο χαρακτήρων θέλει να αισθάνεται πιο ελεύθερος ή τουλάχιστον επιθυμεί να συγκεντρώνει την προσοχή.
Η αγκαλιά πρόσωπο με πρόσωπο

Η συγκεκριμένη στάση ύπνου ενός ζευγαριού είναι η λιγότερο συνηθισμένη, καθώς σε γενικές γραμμές θεωρείται άβολη, για αυτό και επιλέγεται μόνο από το 4% των ζευγαριών παγκοσμίως. Ενώ, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη στάση είναι ένα αρνητικό σημάδι για το ζευγάρι που δείχνει ανασφάλεια.

Η στάση πλάτη- πλάτη
 
Τα ζευγάρια που επιλέγουν να κοιμούνται πλάτη- πλάτη μπορεί φαινομενικά να δείχνει ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ του ζευγαριού και ότι το συναίσθημα έχει απομακρυνθεί από το κρεβάτι.
 
Στην πραγματικότητα όμως σύμφωνα με τους ψυχολόγους και τους ερευνητές είναι μια από τις πιο συνηθισμένες στάσεις ύπνου των ζευγαριών, καθώς επιλέγεται από το 27%  και είναι απόδειξη μια υγιούς σχέσης. Η συγκεκριμένη σχέση δείχνει την ανεξαρτησία των δυο ατόμων, που αισθάνονται ασφάλεια και εμπιστοσύνη για τον σύντροφό τους.

Η στάση "φωλιά"
 
 
Η συγκεκριμένη στάση είναι μια από τις πιο ρομαντικές και σχετίζεται κυρίως με τα νέα ζευγάρια, ενώ μόνο το 4% των ζευγαριών την επιλέγει. Σύμφωνα με την ψυχολόγο, τα ζευγάρια που επιλέγουν τη συγκεκριμένη στάση ε΄χουν μια υγιή σκι παθιασμένη ερωτική σχέση.

Η στάση του προβλήματος
 
Η στάση του προβλήματος είναι όταν ένας εκ των δυο καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο του κρεβατιού και ο άλλος στριμώχνεται σε μια γωνιά. Η συγκεκριμένη στάση ύπνου του ζευγαριού είναι ένδειξη ότι ο ένας απο τους δυο προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλον, ακόμη και στον ύπνο. Είναι και αυτή μιας από τις στάσεις που μαρτυρούν ότι το ζευγάρι έχει πρόβλημα, καθώς μπορεί να υπάρχει έλξη, ωστόσο παράλληλα τα δύο άτομα απωθούνται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ