''Σφίγγα'' ο Μεϊμαράκης για την προεδρία της ΝΔ - Στη μάχη Μητσοτάκης - Γεωργιάδης

Ανοιχτό άφησε εκ νέου το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στην προσέγγιση στον χώρο του κέντρου, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει επιδοθεί σε «κυνήγι» συγκέντρωσης υπογραφών με στόχο την στήριξη της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της ΝΔ, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι αν κερδίσει κάποιος άλλος «δεν θα πάει χαμένη η παράταξη.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού είπε ότι οι ανακοινώσεις για αυτό το θέμα δεν είναι μια απλή δήλωση, θέλει περίσκεψη, πρόταση και υπογραφές.
 
«Θα ήταν εύκολο να πω το "ναι" ή το "όχι", όμως το σκέφτομαι παρα πολύ σοβαρά και την απόφαση μου θα την ανακοινώσω την ώρα που εγώ θα κρίνω» πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείς για τις υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί και ειδικότερα για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ανέφερε ότι «όλοι όσοι έχουν κάνει δηλώσεις για υποψηφιότητες είναι φίλοι μου, τους σέβομαι, τους εκτιμώ και πιστεύω ότι μπορουν να προσφέρουν από οποιαδήποτε θέση και αν βρεθούν». 
Για το ζήτημα δε που έχει προκύψει με τον κ. Παπαμιμίκο, διευκρίνισε πως «δεν διασφαλίζει ο κ. Παπαμιμίκος τις διαδικασίες, αλλά όλοι μαζί. Η στάση κανενός δεν με ενοχλεί, είναι όλοι συνεργάτες μου στο πλαίσιο που ορίζει το καταστατικό».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Sport24 Radio fm, αναφέρθηκε στον λόγο που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, και μάλιστα πρώτος, λέγοντας: «Το είπα πρώτος επειδή ξεκίνησε η διαδικασία και το είχα πάρει απόφαση. Από τη στιγμή που το έχεις αποφασίσει μπαίνεις στο γήπεδο και παίζεις μπάλα. Εγώ παίζω μπάλα, Άδωνις (σ.σ. Γεωργιάδης) τένις. Επίσης, είναι δύσκολο για κάποιον όσο καλός κι αν είναι, να είναι πρόεδρος της ΝΔ και να μην είναι βουλευτής. Κανείς δεν αιφνιδιάστηκε από τους δικούς μου ανθρώπους, ούτε το έμαθε από την τηλεόραση. Ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη. Πάντως, όλες οι οικογένειες έχουν τις πολυπλοκότητές τους.

Με την Ντόρα έχουμε πολύ καλή σχέση, αλλά στα πολιτικά δε συμφωνούμε σε όλα και αυτό δεν είναι κακό. Παραδείγματος χάρη δεν ακολούθησα την Ντόρα στη «Δημοκρατική Συμμαχία». Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μου και με αυτή εκλέχθηκα. Καλό είναι να μην τα βλέπει κανείς όλα μέσα από το πρίσμα της οικογένειας. Όπως υπάρχουν πράγματα που διαφωνώ και με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Φυσικά και συμφωνώ και σε πολλά. Το καλό με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είναι ότι δεν είναι πεισματάρης. Αν επιχειρηματολογήσεις με στέρεα επιχειρήματα θα τον πείσεις. Έχει πλήρη πνευματική διαύγεια παρά την ηλικία του. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να στοχεύσει πολίτες μεταξύ αυτής και του ΣΥΡΙΖΑ και έχω τη δυνατότητα να με ακούσουν πολίτες που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και Ένωση Κεντρώων. Εκεί κερδίζονται και χάνονται οι εκλογές. Στο χώρο του κέντρου. Εάν υπήρχε καλύτερη επιλογή από εμένα, δεν θα κατέβαινα υποψήφιος. Είναι όμως νωρίς να κρίνω. Πρέπει να τους δω όλους. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε πολύ καλή δουλειά και συγκράτησε τις δυνάμεις του κόμματος. Εγώ θα τις διευρύνω».

Σε «κυνήγι» συγκέντρωσης υπογραφών με στόχο την στήριξη της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της ΝΔ έχει επιδοθεί ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι αν κερδίσει κάποιος άλλος «δεν θα πάει χαμένη η παράταξη. Δεν είμαστε εχθροί» και χαρακτηρίζει «καλοδεχούμενη» την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη.
Όπως αποκάλυψε, μιλώντας το πρωί στον Αnt1, έχει ήδη συγεντρώσει 14 από τις 50 απαιτούμενες υπογραφές. Υποστήριξε ότι «δεν θέλει υπογραφές "διασήμων"», ενώ ερωτηθείς για το αν θα έχει τη στήριξη του Μάκη Βορίδη, απάντησε: «Ο Μάκης είναι φίλος μου χρόνια, είχαμε κοινή διαδρομή, όμως δεν είμαστε ομάδα, δεν είμαστε το ίδιο πολιτικό πρόσωπο. Δεν ξέρω αν θα υπογράψει».
Σημείωσε ότι ο ίδιος «δεν έχει μηχανισμούς». «Είμαι αυτό που βλέπετε. Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Δεν έχω προλάβει να φτιάξω μηχανισμούς, γιατί είχα βιοποριστικά προβλήματα να λύσω για την οικογένειά μου».

Αναφερόμενος στους ανθυποψηφίους του, σχολίασε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δέκα χρόνια καριέρας στον τραπεζικό τομέα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είχε μεγάλη νίκη στην περιφέρεια Μακεδονίας. Για τον Βαγγέλη τι να πω;» Και συνέχισε τονίζοντας ότι «είναι καλοδεχούμενη υποψηφιότητα Μεϊμαράκη» διευκρινίζοντας: «Η ιδέα ότι είναι ο Μεϊμαράκης μεταβατικός είναι λάθος. Εγώ πάντως, αν μαζέψω τις υπογραφές θα είμαι υποψήφιος. Κανένας και πρώτος εγώ δεν θεωρώ ότι αν κερδίσει κάποιος άλλος θα πάει χαμένη η παράταξη. Δεν είμαστε εχθροί».
Ερωτηθείς για τυχόν στήριξη στο πρόσωπό του από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι «το μείζον αυτής της διαδικασίας είναι μετά από αυτήν να βγει η ΝΔ πιο δυνατή. Για να γίνει αυτό πρέπει τους ανθρώπους που σεβόμαστε, και αναφέρομαι στους πρώην προέδρους, να τους αφήσουμε έξω από αυτό. Σε μία ανοιχτή διαδικασία, που θα αποφασίσει ο κόσμος δεν πρέπει να μπαίνουν στη διαδικασία αυτή» και συμπλήρωσε: «Εγώ θεωρώ ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνησή του παρήγαν έργο, που δεν έχει αναγνωριστεί και είμαι περήφανος που συμμετείχα σε αυτήν».

Δίνοντας το ιδεολογικό του στίγμα είπε ότι «σε μία χώρα που κάποιος μπορεί να δηλώνει περήφανος αριστερός, δεν μπορεί να δηλώσει δεξιός. Το εκλογικό σώμα ακολουθεί όποιον είναι πιστός στις ιδέες του... Οι διαφορές μεταξύ δεξιού και κεντροαριστερού είναι μηδενικές». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε άνοιγμα στην άκρα δεξιά. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει και δεν θα μπορέσει να έχει καμία σχέση με την Νέα Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ