Από τι πέθανε τελικά ο αμαρτωλός πρίγκηπας του Ντουμπάι; Ναρκωτικά, όργια, αναβολικά, βίαιες επιθέσεις & μία δολοφονία

“Αίμα, σπέρμα, στέμμα”: Στις παλιές σχολές δημοσιογραφίας ένα μόνο από τα τρία αυτά συστατικά αρκούσε για να τραβήξει το βλέμμα του αναγνωστικού κοινού. Στην περίπτωση μας τα τρία συστατικά θα μπουν στο μπλέντερ μαζί με μία μεγάλη δόση από ναρκωτικά, αναβολικά και μυστήριο και θα προσφέρουν ένα κοκτέιλ που η βασιλική κοινότητα του πλανήτη θα προσπαθήσει να το καταπιεί όσο πιο γρήγορα γίνεται κλείνοντας την μύτη της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ήταν πίσω στο 2010 όταν Αμερικάνοι διπλωμάτες έστελναν με τηλεγραφήματα πίσω στην πατρίδα μικρά βρώμικα μυστικά γαλαζοαίματων από όλο τον κόσμο. Όλα αυτά έγιναν γνωστά στις μάζες όταν άνοιξε η στρόφιγγα του Wikileaks. Από τα έγγραφα που εξαφανίστηκαν μετά από ελάχιστες εβδομάδες, αυτός που φαίνεται ότι ξεπερνούσε κατά πολύ την κατηγορία “μικρά βρώμικα μυστικά” ήταν ο πρώην διάδοχος του θρόνου του Ντουμπάι Sheikh Rashid bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum o οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 33 χρονών, την περασμένη Παρασκευή, από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο άτυχος νέος παρουσιάζεται ως εκτός ελέγχου τοξικομανής που μπαινόβγαινε σε κέντρα αποτοξίνωσης για χρόνια. Σε ότι αφορά τις σεξουαλικές του προτιμήσεις εμφανιζόταν να απολαμβάνει τόσο την παρέα τόσο των ανδρών όσο των γυναικών και να συμμετέχει σε σαδομαζοχιστικά όργια σε Ευρώπη και σε μυστικά πάρτι στον αραβικό κόσμο. Όπως προαναφέρθηκε, σύμφωνα με το Muslim Issue Worldwide, τα έγγραφα αυτά είναι τα μόνα που αφαιρέθηκαν λίγες εβδομάδες μετά από την ανάρτηση τους στην σελίδα, του κατά τα άλλα ανεξάρτητου και αδέκαστου Wikileaks, απόδειξη της δύναμης που διαθέτει η βασιλική οικογένεια των Εμιράτων. Το συγκεκριμένο είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα όπου ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ του Ντουμπάι έκανε ότι περνάει από το χέρι του για να διασώσει τη φήμη του πολυαγαπημένου γιου του που αρχικά είχε ορίσει διάδοχο του θρόνου.

Ο σεΐχης Ρασίντ, που γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1981, ήταν ο πρώτος γιος που απέκτησε ο κυβερνήτης του Εμιράτου του Ντουμπάι με την πρώτη από τις δύο συζύγους. Μαζί της είχε κάνει άλλα 11 παιδιά και συνολικά και από τις δύο είχε 24 διαδόχους με τον Ρασίντ να είναι ο πρώτος ξεπερνόντας την μεγαλύτερη αδελφή του.
Και ο Ρασίντ είχε όλα τα χαρακτηριστικά να πάει το «πετράδι του στέμματος» των Εμιράτων, το Ντουμπάι, ακόμη πιο μπροστά. Ήταν δυναμικός, δραστήριος, αγαπητός από τον λαό, όμορφος και κυρίως ο εκλεκτός του πατέρα του για να τον διαδεχθεί στο δημιούργημα του. Ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ πήρε ένα χωριό βεδουίνων και ψαράδων και το μετέτρεψε σε μία από τις κορυφαίες πολυπολιτισμικές πρωτεύουσες του πλανήτη. Μετά από την επιστροφή του νεαρού Ρασίντ από το Λονδίνο το 2002, όπου είχε βρεθεί για να σπουδάσει στην στρατιωτική ακαδημία Sandhurst, η ομαλή διαδοχή άρχισε να διαφαίνεται. Ανέλαβε διάφορα εξέχοντα αξιώματα, πήρε θέσεις στα διοικητικά συμβούλια της οικογενειακής Holding που χτίζει τον ένα ουρανοξύστη πίσω από τον άλλο και προχώρησε στην σύσταση της δική τους επενδυτικής εταιρείας αν και μόλις 23 ετών.

Με προσωπική περιουσία που εκτιμούταν σε 1,9 δισ. δολάρια δεν είχε κανένα πρόβλημα να δοκιμαστεί σε διάφορους τομείς. Όπως και ο πατέρας του, και αρκετά από τα αδέλφια του, ήταν ένα παθιασμένος ιππέας και επενδυτής σε στάβλους αγωνιστικών αλόγων. Το 2006 θα γίνει εθνικός ήρωας καθώς επέστρεψε με δύο χρυσά μετάλλια από τους Ασιατικούς Αγώνες στην ιπποδρομία αντοχής.
Αυτή ήταν και η κορυφαία στιγμή στην σύντομη πορεία του καθώς λίγο μετά άρχισε η κατηφόρα. Οι εμφανίσεις του άρχισαν να γίνονται όλο και πιο σπάνιες και το 2008 – χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες – κοινοποιήθηκε ότι του αφαιρείται ο τίτλος του διαδόχου. Και ενώ αυτός ο τίτλος θα έπρεπε να πάει στον κατά ένα χρόνο μικρότερο αδελφό του τελικά χρίστηκε διάδοχος ο τρίτος τη τάξει, 31χρόνος Σεΐχης Mohammed bin Maktoum Al Maktoum, 31, ο οποίος έλαβε και τον τίτλο του αναπληρωτή κυβερνήτη του Ντουμπάι ταυτόχρονα.

Τι έγινε και ο Ρασίντ έχασε εξουσίες και παρουσία από τις δημόσιες εκδηλώσεις του Ντουμπάι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με ένα σημείωμα που έστειλε ο τότε Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Ουίλιαμς, στην CIA - και είναι ένα από αυτά που διασώθηκαν και εμφανίζονται ακόμη και σήμερα στην βάση του wikileaks  – ο νεαρός πρίγκηπας είχε εμπλακεί σε μία δολοφονία πίσω από τις βαριές πόρτες του Zabeel Palace.

O Ρασίντ, σε μία κρίση βίας που προκλήθηκε από τα στεροειδή , φέρεται να δολοφόνησε έναν βοηθό στο γραφείο του πατέρα του «χάνοντας έτσι την ευκαιρία να είναι ο διάδοχος» σχολίασε ο Ουίλιαμς. Η ταυτότητα του βοηθού δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, κανείς δεν ρωτήθηκε και φυσικά κανείς δεν πήρε θέση. Στα Εμιράτα που η λογοκρισία στο internet είναι η συνήθης πρακτική, και ο Τύπος «λιβανίζει» την «Αγία Οικογένεια» που έκανε το Ντουμπάι γνωστό στα πέρατα της γης η πλειοψηφία δεν γνωρίζει τίποτα για το τι ακριβώς συμβαίνει στο αχανές παλάτι του Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ.

H οικογένεια φρόντισε ο Ρασίντ να φιλοξενηθεί στα καλύτερα κέντρα αποτοξίνωσης στην Ευρώπη όμως ο δρόμος έδειχνε να είναι χωρίς επιστροφή. Πειραματιζόταν συνεχώς με νέες ουσίες κάθε φορά που έβγαινε και πλέον ακόμη και για την οικογένεια του ήταν καμένο χαρτί. Μία από τις λίγες αρμοδιότητες που του είχαν μείνει, αυτή της εκπροσώπησης των Εμιράτων στην Ολυμπιακή Επιτροπή την παρέδωσε το 2011 «λόγω φόρτου εργασίας» χωρίς όμως ποτέ να μάθει ποια ήταν αυτή η εργασία. Οι τελευταίες δημόσιες φωτογραφίες του ήταν πριν το 2008 και μία μεταγενέστερη που διέρρευσε στο διαδίκτυο, τραβηγμένη από φίλο του, δείχνει το πρίγκηπα με θολό βλέμμα, σκιά του αθλητικού τύπου που κέρδιζε μετάλλια και περνούσε όλη την ημέρα στα γυμναστήρια.
Η αιτία θανάτου, ανακοπή καρδιάς, δεν αποκλείεται να είναι η πραγματική. Εκείνο που θα μείνει καλά κρυμμένο μυστικό είναι τι την προκάλεσε. Ειδικά σε έναν υγιή νέο που δεν είχε παρουσιάσει κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ούτε οικογενειακό κληρονομικό. Αυτό που ήθελε να πετύχει η βασιλική οικογένεια του Ντουμπάι το κατάφερε. Μία κηδεία, σε στενό οικογενειακό κύκλο χωρίς πολλά πολλά σχόλια. Άραγε ποιος θα τον θυμάται σε ένα χρόνο με 23 μέχρι στιγμής διαδόχους;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ