Top Women οι Αλ. Αϊδίνη & Λ. Δροσάκη - Απέσπασαν το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή» την πορεία τους στον χώρο της τέχνης

Είναι νέες, δροσερές και σίγουρα πολλά υποσχόμενες ηθοποιοί. Αυτά μαζί με την μέχρι τώρα πορεία τους στο χώρα της τέχνης, αποτέλεσαν τους λόγους που η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και η Λένα Δροσάκη κέρδισαν το βραβείο Ελευθερίας Σαπουντζή, βραβείο που έχει θεσπιστεί στη μνήμη της σκηνοθέτιδας, ηθοποιού και μεταφράστριας.

 

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, το βράδυ της Δευτέρας, η επιτροπή  που αποτελείτο φέτος από τους Αντώνη Αντύπα , Ράνια Οικονομίδου, Δηώ Καγγελάρη, Γιάννη Καλαβριανό και Γιώργο Δεπάστα, αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το βραβείο - που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3000 ευρώ - και στις δύο, τόσο για τη μέχρι τώρα έντονη πορεία τους στο θέατρο, για το ήθος τους, αλλά και τις φετινές λαμπερές παρουσίες τους στη σκηνή. Την απονομή πραγματοποίησε η Μπέτυ Αρβανίτη.

Δροσάκη Λένα 

Με αφορμή την συμπλήρωση δεκαπέντε χρόνων από την ξαφνική απώλεια της Ελευθερίας Σαπουντζή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, που φέρει το όνομά της, έχει καθιερώσει την ανά διετία βράβευση μιας νεαρής δημιουργού, η οποία έχει διακριθεί στο χώρο της σκηνοθεσίας, της ηθοποιίας, ή της μετάφρασης, τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η Ελευθερία Σαπουντζή.

Στο παρελθόν, έχουν τιμηθεί με το συγκεκριμένο βραβείο επτά νέες γυναίκες δημιουργοί του θεάτρου, η 'Αννα Μάσχα (2001), η Αγγελική Παπαθεμελή (2003), η Φένια Παπαδόδημα (2005), η Ελένη Μποζά (2007) και η Γαλήνη Χατζηπασχάλη (2009), η Κατερίνα Ευαγγελάτου (2011) και η Αργυρώ Χιώτη (2013).

Την εκδήλωση, που σκηνοθέτησε η Αργυρώ Χιώτη, παρουσίασε ο Δημήτρης Καταλειφός ενώ η βραδιά έκλεισε με ένα βραζιλιάνικο τραγούδι της η Κατερίνα Πολέμη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ