Iερώνυμος για Αναγνωστοπούλου: Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε & να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου

Απάντηση στις δηλώσεις της Σίας Αναγνωστοπούλου, για το μάθημα των θρησκευτικών έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαμηνύοντας ότι αυτό δεν μπορεί να αλλάξει με μία λέξη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας προανήγγειλε τις προηγούμενες ημέρες την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών όσων μαθητών το επιθυμούν. Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του υπουργείου, ο Αρχιεπίσκοπος παρατήρησε «Δεν είναι του υπουργείου. Κάποια κυρία που έχει ορισμένες ιδέες της ήρθε στο μυαλό...», ενώ αμέσως μετά συμπλήρωσε ότι αρμόδιο για αυτό το θέμα είναι το Σύνταγμα. «Πρέπει οι Ελληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε ότι το Σύνταγμα αναφέρει πως η Παιδεία πρέπει να είναι εθνική, ελληνοχριστιανική. «Δεν μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά, θα τα αλλάξει το Σϋνταγμα. Αν οι Ελληνες αποφασίσουν ότι δεν θέλουν παπάδες, αρχιερείς, θρησκευτικά, όλο αυτό τον πολιτισμό, τότε το κουβεντιάζουμε πάλι», συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ